ΔΕΗ: Εξώδικο στη ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου για χρέος 20 εκ. ευρώ

ΔΕΗ: Εξώδικο στη ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου για χρέος 20 εκ. ευρώ
Πέμπτη, 31/08/2023 - 11:54

Σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΜΒ δεν προχωρήσει στην άμεση ξόφληση των χρεών, η ΔΕΗ απειλεί να κατεβάσει τους διακόπτες αφήνοντας χωρίς ρεύμα αντλιοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης, που λειτουργούν για την υδροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα εξώδικα της ΔΕΗ προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου για χρέος 20 εκ. ευρώ. Η Εισαγγελία ζήτησε προκαταρκτική και να σχηματιστεί δικογραφία για το θέμα, αφού η ΔΕΥΑΜΒ φέρεται ως μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που χρωστά τόσα χρήματα στη ΔΕΗ, τα οποία συσσωρεύτηκαν τα τελευταία 9 χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου απέδωσε τα χρέη στην ενεργειακή κρίση των δύο τελευταίων ετών, όμως η ΔΕΥΑΜΒ εισέπραττε κανονικά τους λογαριασμούς από τους καταναλωτές, χωρίς όμως να αποδίδει στη ΔΕΗ τα οφειλόμενα από το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτεία έχει δεσμευτεί να καλύψει για τις ΔΕΥΑ της χώρας τμήμα χρεώσεων από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, με την διαφορά ότι οι λογαριασμοί κατανάλωσης ρεύματος εξοφλήθηκαν στον πάροχο ενέργειας, όπως ακριβώς ίσχυσε και για τα νοικοκυριά.

Η ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) απαιτώντας την άμεση εξόφληση οφειλών που ανέρχονται σε 20 εκατ. Ευρώ, από το 2014.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ απειλεί να κατεβάσει τους διακόπτες και να αφήσει χωρίς ρεύμα αντλιοστάσια, τον βιολογικό και άλλες εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης.