Toyota: Το τεχνολογικό άλμα που θα την εκτοξεύσει στην ηλεκτροκίνηση

Toyota: Το τεχνολογικό άλμα που θα την εκτοξεύσει στην ηλεκτροκίνηση
Unsplash
Τετάρτη, 05/07/2023 - 16:30

Ένα τεχνολογικό «άλμα» το οποίο θα την εκτοξεύσει στην ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε η Toyota.

Ειδικότερα η εταιρεία ανακάλυψε τον τρόπο που θα της επιτρέψει να μειώσει στο μισό το βάρος, το μέγεθος και το κόστος των μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα,

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η Toyota ανακοίνωσε ότι έχει απλοποιήσει την παραγωγή του υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, χαιρετίζοντας την ανακάλυψη ως ένα σημαντικό άλμα που θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τους χρόνους φόρτισης και να αυξήσει την αυτονομία.

«Τόσο για τις υγρές όσο και για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, στοχεύουμε να αλλάξουμε δραστικά την κατάσταση όπου οι τρέχουσες μπαταρίες είναι πολύ μεγάλες, βαριές και ακριβές», δήλωσε ο Κέιτζι Κάιτα, πρόεδρος του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τις ουδέτερες εκπομπές άνθρακα. «Όσον αφορά τις δυνατότητες, θα επιδιώξουμε να μειώσουμε στο μισό όλους αυτούς τους παράγοντες».

Ο Ντέιβιντ Μπέιλι, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, είπε ότι εάν οι ισχυρισμοί της Toyota είναι βάσιμοι, θα μπορούσε να είναι μια στιγμή ορόσημο για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Συχνά υπάρχουν καινοτομίες στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά στη συνέχεια η εξέλιξη είναι δύσκολη» είπε. «Αν πρόκειται για μια πραγματική ανακάλυψη, θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, να αποτελέσει το ιερό δισκοπότηρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.