Συμφωνία της ΔΕΗ για την εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας των εταιρειών της Enel στη Ρουμανία

Συμφωνία της ΔΕΗ για την εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας των εταιρειών της Enel στη Ρουμανία
Πέμπτη, 20/04/2023 - 10:14

Η συμφωνία με την Fondul ,ύψους €130 εκατομμυρίων, έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας με την Enel για την πώληση όλων των συμμετοχών της Enel στην Ρουμανία

ΗΔημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμούγνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι στις 19 Απριλίου 2023 υπέγραψε συμφωνία με τηνFondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) για την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Fondul στις εταιρείες E-Distributie Muntenia S.A. (12%), Enel Energie Muntenia S.A. (12%), EDistributie Dobrogea S.A. (24,1%), E-Distributie Banat S.A. (24,1%), και ENEL Energie S.A. (12%) στη Ρουμανία, έναντι συνολικού αντιτίμου ύψους 650 εκατομμυρίων RON (περίπου €130 εκατομμυρίων με βάση spot ισοτιμία FX 0,20).

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας της ΔΕΗ με τηνEnel στις 9 Μαρτίου 2023 για την πώληση όλων των συμμετοχών της Enel στην Ρουμανία. Η ολοκλήρωση της πώλησης με βάση την συμφωνία με την Fondul υπόκειται μεταξύ άλλων και στην ολοκλήρωση της συναλλαγή μεταξύ της Enel και της ΔΕΗ. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν όταν και αν αυτό απαιτηθεί.