Στην Ελλάδα η υψηλότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ

Στην Ελλάδα η υψηλότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ
Πέμπτη, 02/02/2023 - 06:55

Η Ελλάδα είχε τον Ιανουάριο την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή σε όλη την Ε.Ε..

Ανοδική είναι η τάση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, με την Ελλάδα βέβαια να διατηρεί την υψηλότερη τιμή την Τετάρτη στην χονδρεμπορική αγορά. Συγκεκριμένα η χονδρεμπορική τιμή διαμορφώνεται στα 169,22 ευρώ ανα μεγαβατώρα. Με το φυσικό αέριο να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό (25,84%) στο ενεργειακό μίγμα και να ακολουθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με 23,45%.

Η Ελλάδα είχε τον Ιανουάριο την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή σε όλη την Ε.Ε. Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό την καλύτερη προστασία των καταναλωτών από την υπερβολική αστάθεια των τιμών και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της αγοράς.

«Στην τρέχουσα κρίση των υψηλών και ασταθών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, η οικονομική επιβάρυνση καταλήγει στους τελικούς καταναλωτές», δήλωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μεταρρύθμισης για την καλύτερη προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 02/02/2023 - 07:47