Έρχεται η πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών

Έρχεται η πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών
Τετάρτη, 02/11/2022 - 06:33

Απόφαση απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος «Πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ)»

Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ολοκληρώθηκε η διαδικασία απευθείας ανάθεση η παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος «Πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ)» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».
Υπενθυμίζεται ότι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευµατοδοτών - Ρευµατοληπτών (ΗΜΡΡ) οικονομικοί φορείς (κατασκευαστές, εισαγωγείς) καταχωρίζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και εκδίδουν αριθµό καταχώρισης.

H διαδικασία πραγµατοποιείται ηλεκτρονικά, µε εξαίρεση την αποστολή δείγµατος και παραβόλου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Σύμφωνα με την απόφαση ανατέθηκε απευθείας στην εταιρεία με την επωνυμία «ALLWEB SOLUTIONS – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.» η παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος «Πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ)» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αντί του ποσού των 10.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ήτοι ποσού 12.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Το κόστος για τη συντήρηση και υποστήριξη του συστήματος «Πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ)» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανά μήνα υπολογίζεται στα 12.400,00€/12 = 1.033,33 ευρώ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ:

Αντικείμενο της απευθείας ανάθεσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος «Πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ)» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα έχουν ως ακολούθως:

1. Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης - συντήρησης της εφαρμογής μέχρι 31/10/2023.

2. Επίλυση προβλημάτων ή σφαλμάτων που αναφέρουν οι τελικοί χρήστες στο Γραφείο Αρωγής, εντοπισμός αιτιών βλαβών / δυσλειτουργιών και αποκατάσταση.

3. Επίλυση προβλημάτων ή σφαλμάτων που εντοπίζει το Γραφείο Αρωγής ή η ΓΓΒ, εντοπισμός αιτιών βλαβών / δυσλειτουργιών και αποκατάσταση από την εταιρεία.

4. Καταγραφή και διεκπεραίωση αιτημάτων των στελεχών της ΓΓΒ για εξειδικευμένες αναφορές ή εντοπισμό δεδομένων, πέρα από τις δυνατότητες της Εφαρμογής Επιτελικής Ενημέρωσης.

5. Μαζική Ενέργεια όπου αυτό απαιτηθεί.

6. Τακτική Παρακολούθηση των συστημάτων και επέμβαση όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

7. Μικρής Εμβέλειας Μεταβολή Φορμών υποβολής όπου αυτό απαιτηθεί για την εναρμόνιση με τις εκάστοτε νομοθεσίες που αφορούν το μητρώο.

8. Μεταβολή στατικών δεδομένων εκτυπώσεων όταν αυτό απαιτείται.

9. Μεταβολή δεδομένων δειγματοληπτικού ελέγχου και άλλων μεταδεδομένων όπου αυτό απαιτείται.

10. Υποστήριξη των χρηστών της ΓΓΒ σε ζητήματα που αφορούν την εξέταση της δυνατότητας μικρών παρεμβάσεων σε εφαρμογές.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ:

Η χρονική διάρκεια υποστήριξης/συντήρησης του συστήματος «Πλατφόρμα – Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ)» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται σε ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ:

Η παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης και η διοίκηση αυτής θα διενεργείται από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών και Πληροφορικής.
Η παραλαβή θα γίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης-Παραλαβής HARDWARE-SOFTWARE κατόπιν έκδοσης βεβαίωσης για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών και Πληροφορικής του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Η Επιτροπή υποχρεούται να συντάξει το πρωτόκολλο παραλαβής και να το κοινοποιήσει στην αρμόδια Υπηρεσία εντός τριών (3) ημερών, από την ημερομηνία που θα περιέλθει σε γνώση της το σχετικό τιμολόγιο.

Η πληρωμή θα γίνεται με την έκδοση παραστατικών. Τα εν λόγω παραστατικά θα παραδίδονται άμεσα και με ευθύνη του αναδόχου στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου με σχετικό διαβιβαστικό. Η πληρωμή των τιμολογίων, η οποία υπόκειται σε όλες τις νόμιμες υπέρ τρίτων κρατήσεις, θα γίνει με έκδοση χρηματικών ενταλμάτων στο όνομα του δικαιούχου μετά τη γνωστοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου σε μορφή ΙΒΑΝ, που συνοδεύεται από αντίγραφο (απλή φωτοτυπία) της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας στην οποία τηρείται ο λογαριασμός ή από βεβαίωση της Τράπεζας αυτής όταν δεν εκδίδεται βιβλιάριο (Υ.Α. 2/107929/0026/1.12.2013 «Καθορισμός Διαδικασίας και λοιπών τεχνικών λεπτομερειών για την πληρωμή δημοσίων δαπανών από τις Υ.Δ.Ε.» (ΦΕΚ 3172/Β/13.12.2013).

ΟΡΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ:

Κατά την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης ο ανάδοχος τηρεί τις υποχρεώσεις στους τομείς του περιβαλλοντικού, κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου, που έχουν θεσπισθεί με το δίκαιο της Ένωσης, το εθνικό δίκαιο, συλλογικές συμβάσεις ή διεθνείς διατάξεις περιβαλλοντικού, κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου οι οποίες απαριθμούνται στο Παράρτημα Χ του Προσαρτήματος Α' του Ν. 4412/16 (παρ. 2 του άρθρου 18 του Ν. 4412/16).

Η Σύμβαση δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 132 του ν. 4412/2016.