Το Ο.Α.Κ.Α. «αγωνίζεται» για την εξοικονόμηση ενέργειας

Το Ο.Α.Κ.Α. «αγωνίζεται» για την εξοικονόμηση ενέργειας
Πέμπτη, 22/09/2022 - 08:23

Με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής σπατάλης, στο ΟΑΚΑ, ξεκινάμε άμεσες ενέργειες, ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια.

Με τον όρο εξοικονόμηση ενέργειας εννοούμε τη μείωση της ποσότητας ενέργειας που χρησιμοποιείται. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια μπορούμε να έχουμε πολλαπλά οφέλη - μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Η παραγωγή ενέργειας απαιτεί την εκμετάλλευση πολύτιμων φυσικών πόρων, για παράδειγμα άνθρακα, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Η παραγωγή ενέργειας απαιτεί την αξιοποίηση πολύτιμων φυσικών πόρων (πετρέλαιο, άνθρακα, φυσικό αέριο κλπ.). Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια τα οφέλη είναι πολλαπλά και, πρώτα από όλα, απέναντι στο περιβάλλον.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης” αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας με άμεση εφαρμογή. Όμως κανένα σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν στηριχτεί από τους συνεργάτες μας στον οργανισμό. Και επειδή κανένας από εμάς δεν οραματίζεται ένα μέλλον όπου η ενέργεια θα αποτελεί ένα δυσεύρετο κοινωνικό αγαθό, σάς καλούμε να συμβάλλεται και εσείς:

  • Φεύγοντας κλείνουμε τον διακόπτη από τα φώτα,
  • κλείνουμε τα κλιματιστικά,
  • απενεργοποιούμε τους υπολογιστές και τις οθόνες,
  • μετά τη φόρτιση του κινητού αφαιρούμε τον φορτιστή από την πρίζα,
  • ρυθμίζουμε τους υπολογιστές και τους εκτυπωτές για χρήση sleep mode και αυτόματη σβέση,
  • σβήνουμε τα φώτα σε κοινόχρηστους χώρους (κουζίνες τουαλέτες) όταν φεύγουμε από αυτούς,
  • ρυθμίζουμε το κλιματιστικό στους 19ο βαθμούς τη χειμερινή περίοδο και στους 27ο την καλοκαιρινή,
  • περιορίζω – αποφεύγω τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών (αερόθερμα, καφετιέρες κλπ.)

Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε το αύριο επιλέγοντας συσκευές με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, αντικαθιστούμε τους λαμπτήρες με νέους τεχνολογίας led και αντικαθιστούμε τα ενεργοβόρα κλιματιστικά με νέας τεχνολογίας inverter.

Η εξοικονόμηση ενέργειας μάς αφορά όλους και πρέπει όλοι να γίνουμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.