Νέα τιμολόγια ρεύματος σήμερα με νέο ρεκόρ στη χονδρική αγορά

Νέα τιμολόγια ρεύματος σήμερα με νέο ρεκόρ στη χονδρική αγορά
Δευτέρα, 25/07/2022 - 06:35

Έρχονται σήμερα τα νέα τιμολόγια ρεύματος.

Προβληματισμό σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκαλεί η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Με την κυβέρνηση παράλληλα, να βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα πώς θα διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση.

Εν μέσω αλλαγών στα τιμολόγια ρεύματος από τους παρόχους ενέργειας οι οποίοι θέτουν πλέον ανοιχτά το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αύξησης των διακανονισμών και των ανεξόφλητων λογαριασμών στη χώρα μας καταγράφεται ένα νέο ρεκόρ στη μέση χονδρεμπορική τιμή της μεγαβατώρας. Σήμερα η μέση τιμή σκαρφάλωσε στα 466,03 ευρώ ανά μεγαβατώρα που αποτελεί την υψηλότερη τιμή από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο είχε καταγραφεί η υψηλότερη μέση τιμή, στα 462 ευρώ. Είναι ενδεικτικό πάντως πως η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τα 686,25.

Τον προβληματισμό για την αύξηση των τιμών εκφράζουν και οι καταναλωτικοί φορείς που «βλέπουν» η ρήτρα αναπροσαρμογής να ενσωματώνεται πλέον στα τιμολόγια, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Εκτιμούν δε πως το επόμενο διάστημα θα δουν οι καταναλωτές μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια. Παράλληλα, επισημαίνουν το πρόβλημα πως πλέον αρκετά νοικοκυριά αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.

Προχωρούν σε διακανονισμούς με τους προμηθευτές και το αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται χρέη.