Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Κυριακή, 18/02/2024 - 12:54

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη του Dnews για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος, συμβόλων και δομών της Κουμουνδούρου!

Στο παρασκήνιο ξεκίνησε ήδη επιχείρηση άμεσης ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει με άλλον αρχηγό στις ευρωεκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για σύγκλιση των οργάνων.

"Σχέδιο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωποπαγές κόμμα"

Πλειοψηφία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σχέδιο μετάλλαξης και μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωποπαγές κόμμα, με "αδιαμεσολάβητη σχέση" με τα μέλη και τους οπαδούς, κατά το πρότυπο του αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πίστευαν μάλιστα πως το σχέδιο αυτό θα εκδηλωνόταν μετά τις ευρωεκλογές.

Το γεγονός ότι ξεκίνησε η συζήτηση για να τεθεί θέμα Κασσελάκη αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαινε καλά στις ευρωεκλογές φέρεται να οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσπευση των εξελίξεων, με το ερωτηματολόγιο στο iSYRIZA.

Οπότε επισπεύδονται οι εξελίξεις, που ανεξαρτήτως εξελίξεων θα επιφέρουν ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα και σε κάθε περίπτωση στο χώρο μεταξύ του κέντρου και της Αριστεράς.

Η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ακόμα πως μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη στον Αλέξη Τσίπρα- και πιθανότατα έχουν δίκιο.

Μπροστά η Γεροβασίλη

Το γεγονός ότι η Όλγα Γεροβασίλη βγήκε μπροστά με τη δήλωσή της την καθιστά προφανώς την επικεφαλής της επόμενης μέρας.

Η αντίδραση Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης προφανώς εκτιμά πως διαθέτει τη στήριξη της βάσης του κόμματος, στην οποία και προφανώς θα προσφύγει εφόσον οι εξελίξεις επιταχύνονται.

Ποιοι θα τον ακολουθήσουν;

Μεγάλο ερώτημα είναι ποια από τα στελέχη τον ακολουθήσουν σε μια τέτοια προσπάθεια και αν μαζί του θα συμπορευτεί όλη η νυν ηγετική ομάδα που τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ;

Ασφαλώς. Αλλά και ανασύνθεσής του.