ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» το Σαββατοκύριακο-Στο επίκεντρο οι διαγραφές

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» το Σαββατοκύριακο-Στο επίκεντρο οι διαγραφές
Τρίτη, 07/11/2023 - 06:28

Τι σηματοδοτεί η απουσία Αχτσιόγλου από την εκδήλωση Τσακαλώτου- Θέμα χρόνου η αποχώρηση της «Ομπρέλας».

Το Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά το "μεγάλο ξεκαθάρισμα" στην Κουμουνδούρου.

Ναι μεν οι διαγραφές έχουν προγραμματιστεί για τη νέα συνεδρίαση της ΚΕ τον Δεκέμβριο, ωστόσο, όπως έγραψε χθες η στήλη, η ηγεσία είναι αποφασισμένη να προκαλέσει πολιτικά τους διαφωνούντες.

"Ή θα ανακαλέσετε ή ένας άλλος δρόμος υπάρχει, να φύγετε", είναι το μήνυμα που θα αποστείλει η ηγεσία προς τους τέσσερις (Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας) που έχουν παραπεμφθεί με το ερώτημα της διαγραφής.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να πετάξει το γάντι, καθώς θεωρεί ότι αν δεν το πράξει τώρα στο μέλλον η κατάσταση θα είναι δυσκολότερη, πολύ περισσότερο που εκτιμά ότι ένα μεγάλο μέρος της μειοψηφίας σε κάθε περίπτωση έχει αποφασίσει να αποχωρήσει.

Η αλήθεια είναι πως η "Ομπρέλα" είναι με "το όπλο παρά πόδας", περιμένει την κατάλληλη στιγμή -και την ευκαιρία- για να αποχωρήσει. Γεγονός για το οποίο προϊδέασε με την ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως ότι στη χθεσινή εκδήλωση της εφημερίδας "Εποχή" με κεντρικό ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν παρέστη η Έφη Αχτσιόγλου και ηγετικά στελέχη της τάσης της, γεγονός που ερμηνεύεται ότι δεν θα συμπράξει με την "Ομπρέλα" στην αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδρυση νέου κόμματος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις. Αν οι εξελίξεις είναι πριν την Κεντρική Επιτροπή αυτή δύσκολα θα πραγματοποιηθεί -ακραίο σενάριο, αλλά υπαρκτό!