Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν φεύγω, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις κάλπες - Απειλεί και με τρίτες εκλογές!

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν φεύγω, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις κάλπες - Απειλεί και με τρίτες εκλογές!
Δευτέρα, 20/03/2023 - 07:13

Για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν σοβαροί «δελφίνοι» στη Νέα Δημοκρατία- Πλην Δένδια που στοχοποιείται για να συνθλιβεί.

Την απόφασή του να μην εγκαταλείψει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές, έχει μεταφέρει σε στελέχη της ελίτ της επιχειρηματικής τάξης της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αυτό αφορά όχι απλώς και μόνο το να έρθει πρώτος στις δεύτερες εκλογές, χωρίς να λάβει την αυτοδυναμία, αλλά –πιθανότατα- και αν ο Τσίπρας αναδειχθεί νικητής από την κάλπη!

- Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν αποτυχία τη μη επίτευξη αυτοδυναμίας που έχει ως στόχο ο Μητσοτάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία. Ο ίδιος δεν συζητά καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

- Αντιθέτως, αν είναι πρώτο κόμμα σε τυχόν δεύτερες κάλπες, απειλεί και με τρίτες εκλογές το ΠΑΣΟΚ αν δεν συνεργαστεί μαζί του, με στόχο τον πλήρη διεμβολισμό του.

- Διαμηνύει, μάλιστα, ότι δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσουν τις εκλογές, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ –σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πολλές φορές έχει γράψει ο Γιώργος Λακόπουλος, χωρίς να διαψευστεί!

- Εκτίμηση του πρωθυπουργού φέρεται να είναι πως σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν «δελφίνοι» που μπορεί να τον αμφισβητήσουν, καθώς το «σύστημα» που καθιέρωσε, με τις διασυνδέσεις του- είναι αρκετά ισχυρό!

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να ενταθεί η επίθεση από το μέγαρο Μαξίμου εναντίον των υπουργών που «προσέχουν τη δημοτικότητά τους και δεν στηρίζουν την κυβέρνηση»! Κύριος στόχος ο Νίκος Δένδιας, που είναι το μοναδικό στέλεχος που μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη μέρα!

(Το άρθρο έχει γραφτεί για το iEidiseis)