Το ΠΑΣΟΚ περνά την όχθη του Ρουβίκωνα: Σας δείχνουμε την πόρτα της εξόδου κ. Μητσοτάκη!

Το ΠΑΣΟΚ περνά την όχθη του Ρουβίκωνα: Σας δείχνουμε την πόρτα της εξόδου κ. Μητσοτάκη!
Πέμπτη, 11/08/2022 - 09:55

Απαρχή ευρύτερων διαδικασιών στο πολιτικό σύστημα η δήλωση Ανδρουλάκη- Οδεύουμε προς τη δημιουργία «αντιδεξιού μετώπου», ερώτημα αν θα δημιουργηθεί κλίμα «προοδευτικής κυβέρνησης» στις εκλογές.

Καταλύτης εξελίξεων αποτελεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς αργά αλλά σταθερά διαμορφώνει μια νέα πολιτική γεωγραφία στη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ, με τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη την Τετάρτη, «κόβει» τα ήξεις-αφήξεις και λαμβάνει μια καθαρή θέση, ζητώντας να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσπαθήσατε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, να θέσετε σε ομηρία εμένα και μία ολόκληρη Παράταξη για να πετύχετε τους σκοτεινούς σας σκοπούς. Όχι μόνο αποτύχατε παταγωδώς εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα, αλλά σήμερα αυτή η περήφανη Παράταξη μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία», καταλήγει η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες του μεγάρου Μαξίμου και του «συστήματος» που στηρίζει τον Κυριάκου Μητσοτάκη για «συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Ο μόνος πλέον δυνητικός σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ή τυχόν άλλο ακροδεξιό που θα μπει στη Βουλή.

Εκ των πραγμάτων πλέον, άλλωστε, δημιουργείται θέμα διακυβέρνησης της χώρας, το οποίο ναι μεν δεν μπορεί να απαντηθεί πριν τις εκλογές, πλην όμως η βάση του θα δημιουργείται από τώρα.

Το ερώτημα είναι αν το ΠΑΣΟΚ περνώντας στην άλλη όχθη του Ρουβίκωνα, στην απέναντι όχθη της Νέας Δημοκρατίας, θα συμμετάσχει και ως συνιστώσα σε μια προσπάθεια συγκρότησης «προοδευτικής κυβέρνησης» μετά τις πρώτες εκλογές. Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία του λεγόμενου «αντιδεξιού μετώπου» μετά την παρακολούθηση του αρχηγού του είναι πλέον βέβαιη-εκ των πραγμάτων, παρά τις όποιες αντιδράσεις από τη «δεξιά» του πτέρυγα και τις πιέσεις συγκεκριμένων συμφερόντων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με προσωπική του δήλωση, στήριξε αιτήματα του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του πρωθυπουργού. Οι συζητήσεις στη Βουλή για τις υποκλοπές, το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα φέρουν πιο κοντά τα δυο κόμματα. Το παιχνίδι καθίσταται ενδιαφέρον-και, κυρίως, απολύτως ανοιχτό!