Έκθεση και συνέδριο διεθνούς χαρακτήρα με θέμα την ενέργεια στη Δυτική Μακεδονία- Η συμφωνία του Περιφερειάρχη με τον Προέδρο της ΔΕΘ

Έκθεση και συνέδριο διεθνούς χαρακτήρα με θέμα την ενέργεια στη Δυτική Μακεδονία- Η συμφωνία του Περιφερειάρχη με τον Προέδρο της ΔΕΘ
Τρίτη, 06/10/2020 - 15:48

Στη διενέργεια μια έκθεσης διεθνούς χαρακτήρα παράλληλα με τη διεξαγωγή συνεδρίου, αποκλειστικά ενεργειακού περιεχομένου προχωράν από κοινού Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ), μετά από τη σημερινή συμφωνία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη και του Προέδρου της ΔΕΘ, Τάσου Τζήκα.

Οι δύο άνδρες με τους συνεργάτες τους, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στη ΖΕΠ στο γραφείο του Περιφερειάρχη και είχαν μια διεξοδική συζήτηση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project, το οποίο πιθανότατα θα διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η έκθεση όσο και το συνέδριο στοχεύουν στην προσέλκυση μεγάλων εταιρειών αλλά και ομιλητών, τόσο από την εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Μάλιστα στα πρώτα ονόματα που συζητήθηκαν, ώστε να παραστούν στο συνέδριο και να είναι ομιλητές, εκτός του Πρωθυπουργού, ήταν και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιν.

«Αποδεχτήκαμε την πρόταση και εξηγήσαμε τις παραμέτρους που θα εγγυηθούν την επιτυχία αυτού του διεθνούς γεγονότος. Όσο ιστορικό είναι το γεγονός της μετάβασης άλλου τόσου μεγέθους πρέπει να είναι οι ενέργειες που θα γίνονται στη Δυτική Μακεδονία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

«Ασπαζόμαστε το όραμα του Περιφερειάρχη να γίνει η Δυτική Μακεδονία ενεργειακό κέντρο και μπορούμε να βοηθήσουμε από τη μεριά μας με τη διοργάνωση μιας τέτοιας κορυφαίας έκθεσης διεθνούς χαρακτήρα», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ.

e-ptolemeos.gr