Toyota-Panasonic: Κοινοπραξία για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα

Toyota-Panasonic: Κοινοπραξία για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα
Τρίτη, 06/10/2020 - 15:43

Η κοινοπραξία της Toyota Motor και της Panasonic, Prime Planet Energy, ανακοίνωσε την Τρίτη την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου για υβριδικά αυτοκίνητα σε εργοστάσιο στη Δυτική Ιαπωνία.

Η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Panasonic που βρίσκεται στο νομό Τοκουσίμα της Ιαπωνίας θα έχει την ικανότητα κατασκευής μπαταριών που θα καλύπτουν περίπου 500.000 οχήματα ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Prime Planet Energy & Solutions.

Η παραγωγή μπαταριών, η οποία θα ξεκινήσει το 2022 στοχεύει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Prime Planet Energy ιδρύθηκε τον Απρίλιο και ανήκει κατά 51% στην Toyota Motor, με την Panasonic να κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο. Το εγχείρημα αντικατοπτρίζει τη επιθυμία και των δύο εταιρειών να γίνουν οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι παίκτες σε μια βιομηχανία ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Panasonic, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό ως προμηθευτής μπαταριών στις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla. Άλλες κορυφαίες εταιρείες στον τομέα είναι οι Samsung SDI Co, LG Chem και CATL.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι αναμένει ότι οι ετήσιες πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων θα φτάσουν τα 5,5 εκατομμύρια το 2025, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Με πληροφορίες από: Reuters

Φωτογραφια: The Week