Διορίστηκε και επίσημα η Νατάσα Πηλείδου νέα υπουργός Ενέργειας της Κύπρου

Διορίστηκε και επίσημα η Νατάσα Πηλείδου νέα υπουργός Ενέργειας της Κύπρου
Τρίτη, 07/07/2020 - 18:41

Εργατικότητα, συνέπεια, αποφασιστικότητα, ανοχή στην καλόπιστη κριτική, αλλά και πνεύμα συλλογικότητας και συνδιαβούλευσης, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, από την νέα Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.


Μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Πηλείδου διαβεβαίωσε ότι με σκληρή δουλειά, προσήλωση και ακέραια επιτέλεση των καθηκόντων που της ανατέθηκαν, θα συνεχίσει την υλοποίηση του έργου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η κ. Πηλείδου διαδέχεται στο Υπουργείο Ενέργειας τον Γιώργο Λακκοτρύπη, αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα από την ερχόμενη Παρασκευή.

Αναφερόμενος στην κ. Πηλείδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέδειξε την άριστη της επιστημονική της κατάρτιση, την επί σειρά ετών άκρως επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία στις διάφορες θέσεις τις οποίες υπηρέτησε.

«Εχέγγυα υψίστης σπουδαιότητας προς την επιτυχή επιτέλεση της σημαντικής αποστολής σας αλλά και ενίσχυση του πλούσιου και άκρως σημαντικού έργου που αφήνει ως παρακαταθήκη ο προκάτοχος σας, και για επτά και πλέον χρόνια στενός μου συνεργάτης, φίλος Γιώργος Λακκοτρύπης, ένας ικανότατος Υπουργός που διακρίθηκε για την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα, την αφοσίωση και το ήθος που επέδειξε της καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης υπηρεσίας του», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως δεν έχει «αμφιβολία πως θα εργαστείτε άοκνα και με αποφασιστικότητα, συνεχίζοντας το ουσιαστικό και πολυεπίπεδο έργο που επιτελέστηκε την επταετία που προηγήθηκε».

«Είμαι απολύτως βέβαιος, μέσα από τον ζήλο, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα που σας χαρακτηρίζει, ότι θα θέσετε τη δική σας σφραγίδα, ως ακριβώς έχετε πράξει αναλαμβάνοντας τα ηνία προ διετίας στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας», τόνισε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Γιώργου Λακκοτρύπη αναδεικνύοντας στην προώθηση του ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου.
«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, παρόλες τις τουρκικές προκλήσεις και τις μεγάλες διεθνείς κρίσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, διαχειρίστηκε, με απόλυτη επιτυχία εννέα διαφορετικά συμβόλαια με κοινοπραξίες εταιρειών υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη (ΑΟΖ)», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημείωσε δε ότι κατέστη δυνατόν, στο πλαίσιο αυτό, να προσελκύσουμε εταιρείες κολοσσούς, να πραγματοποιήσουμε επτά γεωτρήσεις, να έχουμε τις δύο σημαντικές ανακαλύψεις φυσικού αερίου «Γλαύκος» και «Καλυψώ» και να παραχωρήσουμε στην κοινοπραξία του κοιτάσματος «Αφροδίτη» που αποτελεί την πρώτη Άδεια Εκμετάλλευσης.

sigmalive.com