Αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό αποθήκευσης ενέργειας

Αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό αποθήκευσης ενέργειας
Δευτέρα, 12/02/2024 - 06:29

Οι συμμετέχοντες στον δεύτερο διαγωνισμό θα δικαιούνται το 50% της ενίσχυσης που έλαβαν οι κάτοχοι των σταθμών που συμμετείχαν στην πρώτη ανταγωνιστική διαδικασία.

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο δεύτερος διαγωνισμός αποθήκευσης ενέργειας που θα κρίνει ποια έργα θα λάβουν την επενδυτική ενίσχυση των 100.000 ευρώ ανά MW. Πλέον, μένει να κριθεί ποιες είναι οι προσφορές που κατέθεσαν εταιρείες, όπως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες στον δεύτερο διαγωνισμό θα δικαιούνται το 50% της ενίσχυσης που έλαβαν οι κάτοχοι των σταθμών που συμμετείχαν στην πρώτη ανταγωνιστική διαδικασία. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 89 προτάσεις, που αντιστοιχούσαν σε ισχύ 3,2 GW, υπερκαλύπτοντας έτσι τη δημοπρατούμενη των 400 MW.Στο διαγωνισμό εκείνο είχαν καταθέσει προσφορές αρκετές γνωστές εταιρείες από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες μέχρι την Helleniq. Οι προσφορές που κατατέθηκαν κινήθηκαν μεταξύ των 34.000 ευρώ και των 64.000 ευρώ, όταν η τιμή εκκίνησης ήταν τα 115.000 ευρώ ανα μεγαβατώρα.