Η γερμανική VENSYS Energy AG εγκατέστησε την πρώτη της ανεμογεννήτρια στην Ελλάδα

Η γερμανική VENSYS Energy AG εγκατέστησε την πρώτη της ανεμογεννήτρια στην Ελλάδα
Eurokinissi
Παρασκευή, 16/02/2024 - 18:00

Η VENSYS Energy AG - Γερμανική εταιρία κατασκευής ανεμογεννητριών και μέλος του Goldwind Group – εγκατέστησε επιτυχώς την πρώτη της ανεμογεννήτρια στην Ελλάδα για την LIGHTWIND και το αιολικό έργο Τρεις Βρύσες στην Φωκίδα, συνολικής ισχύος 4.1MW.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο αφορά προμήθεια και εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριας VENSYS 115-4.1MW καθώς και την συμφωνία συντήρησης και λειτουργίας 20ετούς διάρκειας.

Ο κ. Λουκάς Λαζαράκης, Σύμβουλος-Διαχειριστής της LIGHTWIND δήλωσε: «Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας για συνεχή κερδοφόρα ανάπτυξη, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την VENSYS, μια εταιρεία υψηλού τεχνολογικού επιπέδου, με βαθιά γνώση της αιολικής βιομηχανίας. Η ανεμογεννήτρια VENSYS 115-4.1 MW διαθέτει ένα εξαιρετικά ισχυρό σχεδιασμό και είναι σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται με τον πλέον βέλτιστο τρόπο στην παραγωγή ενέργειας σε υψηλές αιολικές συνθήκες. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ορόσημο και για τις δύο εταιρίες και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδειχθεί ωφέλιμη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο κ. Juergen Rinck, CEO της VENSYS Energy AG δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την LIGHTWIND στο έργο Τρεις Βρύσες, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα, καθώς αποδεικνύει ότι η VENSYS έχει την σωστή τεχνογνωσία και τεχνολογία ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αγοράς. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με την LIGHTWIND, τόσο στα τωρινά όσο και σε μελλοντικά έργα. Σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας της Goldwind στην αγορά από το 2020, η VENSYS ακολουθεί αποφασιστικά».

Εκτός άλλων, η VENSYS δεσμεύεται να συνεχίσει να διαθέτει τις πάντα σημαντικές ανεμογεννήτριες VENSYS 115-4.1 και VENSYS 126-3.8 ώστε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς για αυτά τα περιζήτητα μεγέθη.