EDF Renewables Hellas: Μεγαλώνει η δραστηριότητα της Ηλιοέλξις Ενεργειακή

EDF Renewables Hellas: Μεγαλώνει η δραστηριότητα της Ηλιοέλξις Ενεργειακή
Τρίτη, 31/10/2023 - 06:42

Συνεχίζεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της Ηλιοέλξις Ενεργειακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, της θυγατρικής της EDF Renewables Hellas που κατασκευάζει φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η παραγωγική δραστηριότητα της Ηλιοέλξις ανήλθε το 2022 περίπου στα 34,27 GWh και ήταν ο πρώτος χρόνος πλήρους παραγωγικής λειτουργίας του φωτοβολταϊκού της πάρκου στη θέση «Μικροβούνι» (ισχύος 20 MW) στον Ορχομενό.

H εταιρεία ολοκλήρωσε προσφάτως και την κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 60 MW και υποσταθμού ανύψωσης τάσης 33/150 kV στη θέση «Λούτσα» της Δημοτικής Ενότητας Δαύλειας, του Δήμου Λεβαδέων.

Για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Λούτσα» της Δημοτικής Ενότητας Δαύλειας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε χθες την μελέτη οδοποιίας προϋπολογισμού δαπάνης 648.000 εύρω. Η μελέτη οδοποιίας περιλαμβάνει την διάνοιξη νέας οδοποιίας εντός των δασικών εκτάσεων συνολικού μήκους 1.739,27 μέτρων. και τη διαπλάτυνση υφιστάμενης δασικής οδοποιίας συνολικού μήκους 3.827,81 μέτρων

Μετά και τα έργα αυτά η Διοίκηση της Ηλιοέλξις Ενεργειακή προσβλέπει πλέον σε ικανοποιητική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 90-92 GWh. Να σημειωθεί πως η Ηλιοέλξις Ενεργειακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία έχει προχωρήσει στην σύναψη σύμβασης έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου με εκδότρια με ομολογιούχο τη μητρική εταιρεία EDF Renewables Hellas, με μέγιστο ποσό εκταμίευσης τα 53 εκατ. ευρώ. Το ομολογιακό έχει τελική ημερομηνία αποπληρωμής την 31-12-2025 και κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το εξαμηνιαίο euribor πλέον περιθωρίου (margin).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ