Sympower: Ξεκινάει την συμμετοχή της στις αγορές εξισορρόπησης της Ελλάδας

Sympower: Ξεκινάει την συμμετοχή της στις αγορές εξισορρόπησης της Ελλάδας
Δευτέρα, 10/07/2023 - 15:06
  • Η Sympower είναι ο πρώτος ανεξάρτητος ΦΟΣΕ-ΑΖ που συμμετέχει στις αγορές Απόκρισης Ζήτησης της Ελλάδας
  • Σε συνεργασία με Ελληνικές βιομηχανίες συμμετέχει στην αγορά με ένα πορτοφολι 37 MW

Η Sympower είναι ο πρώτος ανεξάρτητος Φορέας Εκπροσώπησης Απόκρισης Ζήτησης που συμμετέχει στις αγορές εξισορρόπησης της Ελλάδας μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής 37MW , φέρνοντας την Sympower στην πρωτοπορία της αγοράς.

Το άνοιγμα των αγορών εξισορρόπησης της Ελλάδας στην Απόκριση Ζήτησης, δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις όλης της χώρας να συμμετέχουν στην αγορά, να συνεισφέρουν στην σταθερότητα του δικτύου και να αποζημιώθουν. Ως Ανεξάρτητος ΦΟΣΕ-ΑΖ, η Sympower έχει την εμπειρία να ξεκλειδώσει και να διαχειριστεί την ευελιξία των φορτίων των επιχειρήσεων και να την προσφέρει στην αγορά εξισορρόπησης. Αυτό δεν εξασφαλίζει μόνο ένα σταθερότερο δίκτυο αλλά και δημιουργεί νέες ροές εσόδων, τις οποίες κεφαλαιοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Αφού έλαβε την άδεια συμμετοχής στις αγορές εξισορρόπησης της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2022, η Sympower είναι ένας από τους πρώτους ΦΟΣΕ-ΑΖ που συμμετέχουν στην αγορά κατόπιν της ολοκλήρωσης της απαιτούμενης διαδικασίας του ΑΔΜΗΕ. Με την δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου μεγέθους άνω των 30 MW, η Sympower συγκαταλέγεται σε εξέχοντα παίκτη των αγορών εξισορρόπησης στην Ελλάδα και στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα της Ευρώπης.

Με αυτή τη συμμετοχή,το συνολικό χαρτοφυλάκιο διαχείρισης της Sympower σε όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα ξεπερνάει το 1GW ευελιξίας, συγκαταλέγοντας φορτία πολυάριθμων βιομηχανιών όπως: μεταλλουργικών προϊόντων, πολτοποίησης και χαρτοποιίας, συστήματων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, ηλεκτροκίνησης, επεξεργασία υδάτων και επεξεργασίας τροφίμων. Η Sympower παρέχει υπηρεσίες ευελιξίας στις ευρωπαϊκές αγορές επί σχεδόν μία δεκαετία, αξιοποιόντας την πλατφόρμα που έχει κατασκευάσει, η οποία εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Sympower είναι σε θέση να προσφέρει την εμπειρία της στην αναδυόμενη ελληνική αγορά και στις βιομηχανίες οι οποίες βλέπουν της δυνατότητες και τα οφέλη της συμμετοχής στις υπηρεσίες Απόκρισης Ζήτησης. Οι βιομηχανίες αυτές δεν αποκτούν απλώς πρόσβαση σε νέες ροές εσόδων, βοηθούν επίσης στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ε.Ε. Ως ανεξάρτητος φορέας Απόκρισης Ζήτησης, η Sympower φροντίζει να εργάζεται αποκλειστικά προς το συμφέρον των Βιομηχανιών που εκπροσωπεί, λόγος για τον οποίο έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος ανεξάρτητος πάροχος υπηρεσιών Απόκρισης Ζήτησης στην Ευρώπη, με ηγετική θέση στην Σουηδία και την Φινλανδία.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Εμπορικός Διευθυντής της Sympower για την Ελλάδα, Κώστας Αθανασόπουλος, είπε: «Η συμμετοχή μας στις αγορές εξισορρόπησης της Ελλάδας είναι σημαντικό επίτευγμα, τόσο για την Sympower, όσο και για τον ενεργειακό τομέα της χώρας. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την στήριξη των βιομηχανιών που εκπροσωπούμε, και που επέδειξαν τεράστια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και στην εξειδίκευση της ομάδας της Sympower. Θέλουμε να συνεχίσουμε να ισχυροποιούμε την παρουσία μας στην αγορά, να καθιερωθούμε ως ο κορυφαίος ανεξαρτητός Φορέας Απόκρισης-Ζήτησης στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και βιομηχανίες να κερδίζουν περισσότερα από την ενεργειακή ευελιξία τους».

Καθώς η Ευρώπη μεταβαίνει σε ένα πιο στιβαρό ενεργειακό σύστημα, η αξιοποίηση των ωφελειών της ευελιξίας των φορτίων από την πλευρά της ζήτησης είναι κρίσιμη για την δημιουργία ενός ενεργειακά ανεξάρτητου μέλλοντος για την Ευρώπη. Η Sympower συνεχίζει να επεκτείνεται σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και βοηθά να δημιουργηθεί ένα πραγματικά βιώσιμο ενεργειακό σύστημα.