RECOM Technologies και SINN Power ανέπτυξαν ιμάντα μεταφορών στη Γερμανία που λειτουργεί μέσω Φωτοβολταϊκού Συστήματος

RECOM Technologies και SINN Power ανέπτυξαν ιμάντα μεταφορών στη Γερμανία που λειτουργεί μέσω Φωτοβολταϊκού Συστήματος
Δευτέρα, 24/04/2023 - 11:37

Η RECOM Technologies, κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ευρωπαϊκός κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων Bloomberg Tier 1, ανακοινώνει την ολοκλήρωση ενός μοναδικού, πρωτοποριακού έργου. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ιμάντα μεταφορών 1 χιλιομέτρου που λειτουργεί μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος σε ένα εργοστάσιo στη Βαυαρία.

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πολύτιμο συνεργάτη SINN Power, μία εταιρεία με έδρα την Γερμανία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – στη ξηρά και στη θάλασσα.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα για τη λειτουργία του ιμάντα μεταφορών είναι μια μοναδική, πρωτοποριακή εφαρμογή, όπου το όφελος από την ηλιακή ενέργεια επιτυγχάνεται χωρίς πρόσθετη χρήση γης. Οι φωτοβολταϊκές μονάδες προστέθηκαν στην υπάρχουσα υποδομή του μεταφορικού ιμάντα. Επομένως, η εγκατάσταση δεν χρειάζεται άδεια και επιτρέπει την άμεση έναρξη της κατασκευής. Για το έργο, εγκαταστάθηκαν 1.760 Μονοκρυσταλλικές Μονάδες Bifacial τεχνολογίας Heterojunction της σειράς RECOM Lion των 470 Watts που παρέχουν συνολική ισχύ 850 KWp.

Αυτή η καινοτόμος λύση έχει σχεδιαστεί για μέγιστη κερδοφορία, καθώς η ηλεκτρική τροφοδοσία γίνεται απευθείας στον ιμάντα μεταφοράς, όπου απαιτείται η ισχύς, χωρίς απώλεια απόδοσης. Η στιβαρή δομή της κατασκευής από αλουμίνιο, βοηθά στο να αντέχει τις περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και να επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και εγκατάσταση.

Η RECOM είναι μια εταιρεία που διατηρεί εγκαταστάσεις στη Γαλλία και δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με αξιοσημείωτη παρουσία στην παγκόσμια βιομηχανία ηλιακής ενέργειας. Η RECOM σχεδιάζει, παράγει, εγκαθιστά και συντηρεί Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Φωτοβολταϊκά Πάνελ, Μετατροπείς, Μπαταρίες Αποθήκευσης Ενέργειας και Φορτιστές οχημάτων) για Πάρκα, Εταιρείες και Σπίτια όλων των μεγεθών σε 100 χώρες του κόσμου. Η RECOM είναι ο κορυφαίος και ο μοναδικός κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων Bloomberg Tier 1 στην Ευρώπη με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής πάνω από 2.1GW και με πωλήσεις ηλιακών μονάδων άνω των 3GW σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενεργειακές λύσεις της RECOM, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://recom-tech.com. Για εμπορικά και τεχνικά θέματα, επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Σχετικά με τη SINN Power

H SINN Power δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - στη ξηρά και στη θάλασσα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από τον Dr.-Ing. Philip Sinn. Με τα χρόνια, η SINN Power έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της με εξειδίκευση στις εξατομικευμένες λύσεις φωτοβολταϊκών.

Το portfolio της εταιρείας περιλαμβάνει έργα με φωτοβολταϊκά οροφής σε βιομηχανίες, ανοιχτού χώρου/αγροφωτοβολταϊκά, διάφορες προσαρμοσμένες λύσεις φωτοβολταϊκών (φωτοβολταϊκά συστήματα μεταφορικής ταινίας, φωτοβολταϊκά περίφραξης) και πλωτές φωτοβολταϊκές λύσεις. Οι τομείς εφαρμογής για τις πλωτές φωτοβολταϊκές πλατφόρμες περιλαμβάνουν τεχνητές λίμνες, όπως λίμνες με χαλίκι, κόλπους, φράγματα ή τον ωκεανό (υπεράκτια/κοντά στην ακτή).

Η Sinn Power εκπροσωπείται σε όλη την Ευρώπη, με τα κεντρικά γραφεία τής εταιρείας να βρίσκονται στο Gauting της Βαυαρίας. Στο Ηράκλειο της Ελλάδας, η SINN Power λειτουργεί έναν σταθμό έρευνας και ανάπτυξης για πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα, ειδικά για την ανοιχτή θάλασσα. Το 2022, ίδρυσε μια θυγατρική εταιρεία στο Bodrum, Türkiye.