Συνάντηση ΠΟΣΠΗΕΦ με τον Κώστα Σκρέκα

Συνάντηση ΠΟΣΠΗΕΦ με τον Κώστα Σκρέκα
Δευτέρα, 07/11/2022 - 08:20

Αρνητικός ο υπουργός στην αύξηση Τιμής αποζημίωσης, στην Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή και στην Επιστροφή του 6% στους Παραγωγούς

Πραγματοποιήθηκε στις 4-11-22 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγής Ενέργειας από Φωτοβολταικά (ΠΟΣΠΗΕΦ).

Από την Πλευρά της ΠΟΣΠΗΕΦ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Παναγής Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Τσικούρας Πέτρος, ο Ταμίας Σιαμπανόπουλος Ατώνης, ο Οργανωτικός Γραμμματέας Κυανίδης Γιάννης και τα μέλη Λιούμης Γιώργος και Τόκας Στέργιος.

Η Συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, το οποίο βέβαια δεν έκρυψε τις διαφορές σε βασικές μας διεκδικήσεις. Ο Υπουργός δεν ήταν θετικός στην αύξηση Τιμής αποζημίωσης και στην Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή. Επίσης δήλωσε ότι εκτός συζήτησης είναι και η Επιστροφή του 6% στους Παραγωγούς.

Έντονη, σε πολιτισμένο πάντα κλίμα, ήταν και η συζήτηση για τις τρομακτικές Καθυστερήσεις από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ στη σύνδεση των Κατασκευασμένων Φ/Β Σταθμών, που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο αρκετούς επενδυτές. Ο Υπουργός συμμερίστηκε τον έντονο προβληματισμό των παραγωγών.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα των αναγκαίων παρατάσεων για τη σύναψη συμβάσεων λειτουργικής ενίσχυσης με το ΔΑΠΕΕΠ, για τις οποίες ο Υπουργός εμφανίστηκε θετικός.

Τέλος, συζητήθηκαν όλα τα αιτήματα του υπομνήματος μας. Δεσμεύτηκε να τα μελετήσει όλα, όπως και το θέμα της αύξησης των τιμών μετά από τη συζήτηση που προηγήθηκε και την κατάδειξη της αύξησης κόστους και επιτοκίων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΟΣΠΗΕΦ στον ΥΠΕΝ.

Yπόμνημα ΠΟΣΠΗΕΦ 4-11-22