ΔΕΗ Ανανεώσιμες: 250MW φωτοβολταϊκών πάρκων μέχρι τέλος του έτους

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: 250MW φωτοβολταϊκών πάρκων μέχρι τέλος του έτους
Δευτέρα, 18/07/2022 - 06:34

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα φωτοβολταϊκά πάρκα σε Κοζάνη και Μεγαλόπολη.

Με τον «αέρα» που της δίνει η εξαγορά της Voltera η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της και σε άλλους τομείς και συγκεκριμένα προς τον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το φθινόπωρο θα υπάρχουν εξελίξεις σε σχέση με το ζήτημα.

Δίπλα στο μεγάλο έργο της ανακαίνισης των 22 ανεμογεννητριών σύντομα θα έρθει και το έργο αναβάθμισης της υδροηλεκτρικής μονάδας στο Βέρμιο. Όπως ανέφερε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Κωνσταντίνος Μαύρος το έργο της ανακαίνισης των μεγάλων αιολικών πάρκων κρίνεται αναγκαίο, ενώ επεσήμανε πως η ΔΕΗ Ανανεώσιμες σχεδιάζει έργα 1,5GW μέχρι το 2023 και 5GW σε βάθος 10ετίας.

Επίσης, το ενδιαφέρον παραμένει και σε σχέση με την αξιοποίηση της γεωθερμίας. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει προχωρήσει στην επιλογή στρατηγικού εταίρου με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από γεωθερμία σε τέσσερις περιοχές: Β. Λέσβο, Νίσυρο, Μήλο – Κίμωλο – Πολύαιγο και χερσόνησο Μεθάνων.

Μέχρι τέλος του έτους τα φωτοβολταϊκά πάρκα σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται τα φωτοβολταϊκά πάρκα σε Κοζάνη και Μεγαλόπολη. Το πρώτο πάρκο θα είναι ισχύος 200 MW το οποίο κατασκευάζει η Μυτιληναίος, ενώ το έργο στη Μεγαλόπολη ισχύος 50MW η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Τα δύο έργα εκτιμάται πως θα παραδοθούν στο τέλος του έτους.