Schneider Electric: Γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους

Schneider Electric: Γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους
Τετάρτη, 10/01/2024 - 14:42

Με νέα προηγμένα προϊόντα, συμμετοχή σε συνέδρια, αλλά και διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων για πελάτες και συνεργάτες, έκλεισε η περσινή χρονιά για τηSchneider Electric, αναδεικνύοντας τις δεσμεύσεις και τις αξίες της ως προς την εξασφάλιση βιωσιμότητας και την αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τα βραβεία και τις αναγνωρίσεις όπου ξεχώρισε και σε τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα, έλαβεδύοgold βραβεία στα φετινά Hellenic Responsible Business Awardsστις κατηγορίες «Διαχείριση Ενέργειας» και «Πράσινα Κτίρια/Δομημένο Περιβάλλον», ενώ διακρίθηκε με τηνπιστοποίησηGreat Place to Work, που αποτελεί το πρώτο επίπεδο αναγνώρισης για οργανισμούς που θέλουν να ξεχωρίσουν ως εργοδότες επιλογής σε μια ανταγωνιστική αγορά αναζήτησης ταλέντων. Παράλληλα, ξεχώρισε σταπερσινάTourism Awards, για την ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή λύση προστασίας, παρακολούθησης και διαχείρισης ΙΤ κρίσιμων υποδομών μεSmart UPS Ultra, Micro Data Center και Eco Struxure IT, την ολοκληρωμένη λύση DCIM (Data Center Infrastructure Management), λαμβάνοντας ένα Silver βραβείο. Το Eco Struxure IT που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση, τη μέτρηση ενέργειας και τη διαχείριση datacenters, καλύπτοντας τόσο τον εξοπλισμό πληροφορικής, όσο και τις υποστηρικτικές υποδομές, όπωςσυστήματα ισχύος και ψύξηςδιακρίθηκε και σταCloud και Biteawards 2023 λαμβάνοντας δύοgold και έναsilver βραβείο.

Όσον αφορά σε νέα προϊόντα, η SchneiderElectric κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά τους πίνακες τελικής διανομήςEasy9 EUκαιPrismaSeTXS, αλλά και την καινούρια σειρά Ρελέ Ισχύος TeSysGiga. Επιπλέον, παρουσίασε τηνέα σειρά διακοπτικού υλικού Sedna Design & Elements, σε πλήθος συνεργατών και πελατών σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και το νέο πρόγραμμα ανταμοιβής, αποκλειστικά για ηλεκτρολόγους,mySchneiderRewards, που δίνει πρόσβαση σε δώρα και συλλογή πόντων από αγορές προϊόντων.

Ακόμη, σε ειδικές εκδηλώσεις παρουσίασε και τα νέα συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας (UPS),APCSmart-UPSUltra, τα μικρότερα και ελαφρύτερα στην αγορά UPS με μπαταρία τεχνολογίας λιθίου από 2.2 έως 10Kwatts. Ταυτόχρονα, το ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία κρίσιμων φορτίωντριφασικόEasy UPS Modular, είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή της εταιρείας σε ποικίλα συνέδρια, όπως τοΕτήσιο Συνέδριο Αειφορίαςπου διοργανώνει το Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας (SBCGreece), το συνέδριο τουΣυνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ)και τοUpfront Initiative, όπου μέσα από παρουσιάσεις και διαδραστικές συζητήσεις σε πάνελ, υπογράμμισε τις τρέχουσες τάσεις και πρόσφατες εξελίξεις στο δομημένο περιβάλλον, την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων που στοχεύουν στην ενεργειακή απόδοση και τις συνεχείς προσπάθειες της για την ενίσχυση της κουλτούρας της όσον αφορά στην ισότητα των φύλων και την εξασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Επιπροσθέτως, ο Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της SchneiderElectric για Ελλάδα και Κύπρο, από το βήμα τουDelphi Economic Forumεπεσήμανε την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων με την πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Η SchneiderElectric, διοργάνωσε επίσης για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα πρακτικής άσκησηςBeyond Green Skills, δίνοντας τη δυνατότητα στη νέα γενιά να κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγορά εργασίας, σε έναν πολύ ενδιαφέρον κλάδο.

Η Schneider Electric αποδεικνύει την αφοσίωσή της στην αποτελεσματικη διαχείριση ενέργειας και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, προσφέροντας προϊόντα και λύσεις για κατοικίες, κτίρια, datacenters, υποδομές και βιομηχανίες.