Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΧΕ, κ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Europex

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΧΕ, κ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Europex
Παρασκευή, 27/10/2023 - 11:05

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ) ανακοινώνει με υπερηφάνεια την εκλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Αλέξανδρου Παπαγεωργίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Europex, της ένωσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ενέργειας.

Η εκλογή του κ. Παπαγεωργίου αντανακλά την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση των σημαντικών βημάτων προόδου που έχει επιτύχει το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας στα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του.

Στο πλαίσιο της Europex, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΧΕ θα συνεισφέρει με την πολυετή εμπειρία του στον τομέα της ενέργειας και της οικονομίας, προωθώντας τη συνεργασία, την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των ενεργειακών αγορών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρηματιστηρίων Ενέργειας. Παράλληλα, αποτελεί μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε όλα όσα έχει επιτύχει το Ελληνικό Χρηματιστήριο μέχρι τώρα. Από τη θέση αυτή θα εργαστώ για την περαιτέρω διασύνδεση και ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας, με γνώμονα πάντα, τη διαφάνεια και την ισότιμη πρόσβαση για όλους τους συμμετέχοντες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει δύο μεγάλους στόχους για τα επόμενα χρόνια: τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και την πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων σε επαρκή και οικονομικά προσιτή ενέργεια. Τα χρηματιστήρια ενέργειας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη αυτών των στόχων και η στενή συνεργασία τους θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, ανακοινώνουμε την εκλογή της κ. Εύας Παπαδιονυσίου, Διευθύντριας της Διεύθυνσης Παρακολούθησης & Ανάλυσης Αγορών, ως Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της χονδρικής αγοράς ενέργειας (WG REMIT) για την περίοδο 2024-2025 στο πλαίσιο της Europex. Η κα Παπαδιονυσίου έχει επίσης πλούσια εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών και των ενεργειακών αγορών και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της Europex.

Το ΕΧΕ συγχαίρει τον κ. Παπαγεωργίου και την κ. Παπαδιονυσίου για την εκλογή τους. Η επιτυχία των δύο ανώτερων στελεχών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας αναδεικνύει την εξαιρετική εργασία και την αφοσίωση τους στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των ενεργειακών αγορών στην Ευρώπη.