Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση - Πότε η πρώτη πληρωμή

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση - Πότε η πρώτη πληρωμή
Πέμπτη, 19/10/2023 - 10:33

Δείτε πότε αναμένεται να γίνει η πρώτη πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης.

Η πλατφόρμα για το Επίδομα Θέρμανσης 2023 αναμένεται να ανοίξει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με το Mega, στα τέλη Οκτωβρίου θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση, η οποία θα εξειδικεύει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα ποσά και τους δικαιούχους. Η καταβολή των ποσών θα γίνει με βάση το περυσινό χρονοδιάγραμμα σε τρεις δόσεις ανάλογα με το χρόνο τιμολόγησης των αγορών και την υποβολή των παραστατικών, με την πρώτη να πραγματοποιείται πριν από τα Χριστούγεννα.

Το εισοδηματικό όριο παραμένει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Συγκεκριμένα, το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί διαμορφώνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με δυο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος αυξάνεται από 33.000 ευρώ σε 39.000 ευρώ.

Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται για πρώτη φορά όριο τζίρου έως 80.000 ευρώ ετησίως.

Χωρίς να είναι ακόμη σίγουρο, οι πληρωμές του Επιδόματος Θέρμανσης αναμένεται να ακολουθήσουν το περυσινό ημερολόγιο σύμφωνα με το οποίο τα ποσά καταβλήθηκαν στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις ως εξής:

Έως 21 Δεκεμβρίου για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως 30 Νοεμβρίου εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 9 Δεκεμβρίου

Έως 28 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως 31 Ιανουαρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως 15 Φεβρουαρίου

Έως 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως 31 Μαρτίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και 15 Μαρτίου.