Η τιμή της βενζίνης παραμένει στα ύψη - Φόβοι και για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η τιμή της βενζίνης παραμένει στα ύψη - Φόβοι και για το πετρέλαιο θέρμανσης
Παρασκευή, 01/09/2023 - 06:45

Σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ.

Αβεβαιότητα προκαλεί σε πολίτες και αγορά το ράλι που καταγράφεται από τις αρχές του καλοκαιριού στις τιμές της αμόλυβδης, με την κυβέρνηση πάντως να μην εξετάζει μέχρι τώρα μείωση στους φόρους που επιβαρύνουν τα καύσιμα.

Παράλληλα, οι πρατηριούχοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την επιβολή πλαφόν στα πρατήρια καυσίμων. Υπενθυμίζεται πως η πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων ζητούσε με επιστολή της στο υπουργείο ανάπτυξης την κατάργηση του πλαφόν.

Πάντως τελευταία ημέρα του Αυγούστου σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων η αμόλυβδη (95οκτ.) πανελλαδικά διαμορφώθηκε στο 1,993 ευρώ ανά λίτρο, το diesel κίνησης στο 1,776 ανά λίτρο. Να σημειωθεί πως στις αρχές του μήνα η τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,954, του diesel στο 1,668, ενώ στις 3 Ιουλίου η αμόλυβδη ήταν ακόμη πιο κάτω και συγκεκριμένα στο 1,863 ευρώ ανα λίτρο.

Ωστόσο, σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ. Ενδεικτικά στο νομό Κυκλάδων η τιμή έφθασε τα 2,246 ευρώ ανα λίτρο, στο νομό Κεφαλληνίας τα 2,077, στο νομό Λευκάδος τα 2,070, στο νομό Ρεθύμνης τα 2,058, ενώ στο νομό Σάμου τα 2,052.

Οι πρατηριούχοι δεν βλέπουν αποκλιμάκωση των τιμών το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι αν σε εξίσου υψηλά επίπεδα διαμορφωθούν και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.