Ακρίβεια: Εξάμηνη η παράταση του μέτρου για το μέγιστο περιθώριο κέρδους για καύσιμα

Ακρίβεια: Εξάμηνη η παράταση του μέτρου για το μέγιστο περιθώριο κέρδους για καύσιμα
Σάββατο, 01/07/2023 - 07:24

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και η στήριξη των πιο ευάλωτων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλα τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τις εθνικές στατιστικές αρχές. Οπότε οι δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές τους επόμενους μήνες εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές φαίνεται - σε ό,τι αφορά στην χώρα μας - ότι οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για παράταση των μέτρων που αφορούν στην αγορά για ένα εξάμηνο και όχι για δυο τρεις μήνες , όπως ήταν η αρχική σκέψη.

Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στα τρόφιμα δείχνουν ότι οι τιμές διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο οπότε, ανακοινώθηκε εξάμηνη παράταση τόσο για το καλάθι του νοικοκυριού όσο και για το μέτρο του μέγιστου περιθωρίου κέρδους ενώ ένα επιπλέον και διαχρονικό όπλο είναι η δυναμική στελέχωση της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας της ΔΙΜΕΑ, για εντατικούς ελέγχους σε όλο το εύρος της αγοράς. Ταυτόχρονα, με βάση την πορεία των εσόδων, εξετάζεται και η παράταση του market pass, επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πάντως όπως δηλώνει σχετικά με την παράταση των μέτρων ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς «Οτιδήποτε θεσμοθετήσει η πολιτεία για το καλό των καταναλωτών, όλες οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ θα το εφαρμόσουν».