Νέος αντιπρόεδρος στην Ένωση Ευρωπαϊκών Εταιρειών Ενέργειας ο Στάσσης

Νέος αντιπρόεδρος στην Ένωση Ευρωπαϊκών Εταιρειών Ενέργειας ο Στάσσης
Eurokinissi
Δευτέρα, 19/06/2023 - 17:01

Νέος αντιπρόεδρος στην Eurelectric, ορίστηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης.

Πρόκειται για την ένωση ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας, που εκπροσωπεί περισσότερες από 3.500 εταιρείες από 30 χώρες. Η Eurelectric ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα δύο χρόνια στο οποίο θα συμμετέχει ο κ. Στάσσης. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurelectric παραμένει ο CEO της E.ON, κ. Leonhard Birnbaum.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας Προεδρίας της Eurelectric ο Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ δήλωσε: «Ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εξελισσόμενου ενεργειακού μετασχηματισμού. Υπάρχουν όμως δύο προκλήσεις μπροστά μας: το μέγεθος και ο ρυθμός ανάπτυξης των καθαρών τεχνολογιών. Για να παρέχουμε αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ηλεκτρική ενέργεια στους καταναλωτές και ταυτόχρονα να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους, χρειαζόμαστε μία ευέλικτη αγορά ηλεκτρισμού που προωθεί τις επενδύσεις και την ίδια στιγμή μειώνει τον κίνδυνο της απότομης αύξησης των τιμών σε μικρό χρονικό διάστημα».

Ο Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ συμμετέχει στην Eurelectric εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ).