Δύο νέες ιστοσελίδες εγκαινίασε η ΡΑΑΕΥ

Δευτέρα, 08/05/2023 - 08:16

Η πρώτη αφορά τη λειτουργία της Λιανικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για το πρώτο τρίμηνο του έτους και η δεύτερη αφορά σε πληροφορίες και συμβουλές για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και για την επιλογή προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας.

H ρύθμιση και εποπτεία των ανταγωνιστικών αγορών λιανικής και η προστασία των καταναλωτών θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της Αρχής για το έτος 2023. Θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της δυνατότητας των καταναλωτών να συμμετέχουν πιο αποτελεσματικά στην ενεργειακή αγορά, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την τρέχουσα συγκυρία των υψηλών τιμών ενέργειας.

Προκειμένου για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, η Αρχή έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία χρήσιμων ηλεκτρονικών εργαλείων, χρησιμοποιώντας τα οποία ο καταναλωτής είναι πιο ενημερωμένος.

Σήμερα η Αρχή εγκαινιάζει δύο νέες ιστοσελίδες στον ιστότοπό της:

Στη διεύθυνση https://www.rae.gr/anafore–lianikis–agoras/ έχει αναρτηθεί η πρώτη αναφορά σχετικά με τη λειτουργία της Λιανικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία αφορά στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Στόχος της Αρχής είναι να δημοσιεύει την Αναφορά Λιανικής Αγοράς κάθε μήνα και να την εμπλουτίζει σταδιακά με περισσότερα στατιστικά στοιχεία για την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της αγοράς.

Στη διεύθυνσηhttps://www.rae.gr/xrisimes_symvoulesέχουν επίσης αναρτηθεί πληροφορίες και συμβουλές για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και για την επιλογή προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας, τις οποίες επίσης μπορείτε να βρείτεεδώ. Η σελίδα αυτή επίσης θα συμπληρώνεται/ανανεώνεται σε τακτική βάση.

Παρακαλούμε όπως αποσταλούν σχόλια σχετικά με το περιεχόμενο της Έκθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνσηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.