Η Enel GreenPower συνεχίζει για τρίτη χρονιά να στηρίζει τον Γιώργο Μουχθή

Η Enel GreenPower συνεχίζει για τρίτη χρονιά να στηρίζει τον Γιώργο Μουχθή
Τρίτη, 18/04/2023 - 08:43

Συνεχίζουμε με υπερηφάνεια να στηρίζουμε τον Γιώργο Μουχθή, πρωταθλητή ΑμΕΑ επιτραπέζιας αντισφαίρισης.Βρισκόμαστε στο πλευρό του Γιώργου Μουχθή, πρωταθλητή ΑμΕΑ επιτραπέζιας αντισφαίρισης, από το 2021, στηρίζοντας την προσπάθεια του να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

O Γιώργος βρίσκεται στο νούμερο 14 της παγκόσμιας κατάταξης ΑμΕΑ επιτραπέζιας αντισφαίρισης, είναι 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ έχει στην κατοχή του 18 μετάλλια σε ισάριθμες διεθνές διοργανώσεις, ανάμεσα τους και ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό της κατηγορίας του. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του από το 2021, μέσω του προγράμματοςValuable 500,ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η στήριξη είναι καθοριστική καθώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει ανέβει από το νούμερο 31 έως και στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Γιώργος Μουχθής δήλωσε για την ανανέωση της συνεργασίας μας:«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την ευγενική χορηγία και την έμπρακτη στήριξη της Enel Green Power Hellas καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των χρονών. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι έχω δίπλα μου ανθρώπους που αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο προάγοντας την αλληλεγγύη. Η στήριξη που μου παρέχεται είναι ιδιαίτερα σημαντική και αυτό αποδεικνύεται από την τεράστια άνοδο μου από τη θέση 31 της παγκόσμιας κατάταξης την θέση νούμερο 13. Γι’ αυτό το λόγο, υπόσχομαι να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια επιτυχίας για να κάνω υπερήφανους όλους όσους με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος έχει “αγκαλιαστεί” από το σύνολο των εργαζομένων μας, συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες μας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας για ένα ξεχωριστό Diversity & Inclusion Breakfast, συζητώντας με τους εργαζομένους για την πορεία του στον αθλητισμό. Ακόμη, ανέλαβε να προπονήσει τους υπαλλήλους, στο πλαίσιο του εσωτερικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης που οργανώσαμε τον Δεκέμβριο του 2022.

Στηρίζοντας τη Διαφορετικότητα

Είμαστε η πρώτη εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδαπου υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της οποίας προάγεται η εθελοντική δέσμευση ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών με σκοπό την προώθηση της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στον χώρο εργασίας, ανεξάρτητα από την ηλικία, την αναπηρία, το φύλο, τη φυλή ή την εθνοτική καταγωγή, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Παράλληλα, ορίσαμε το 2022 ως χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, με αποκορύφωση των πρωτοβουλιών μας το κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο διεθνές δίκτυο εταιρειών του Ομίλουπροκειμένου να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Αποδείξαμε μ’ αυτόν τον τρόπο έμπρακτα τη συστράτευσή μας ώστε οι παραπάνω αξίες να ενσωματωθούν στην καθημερινή πρακτική των επιχειρήσεων σε κάθε τομέα, σε κάθε επίπεδο.

Συμμετέχουμε άλλωστε, στην πρωτοβουλία Valuable 500, που περιλαμβάνει 500 εταιρίες παγκοσμίως που έχουν δεσμευτεί να ενσωματώσουν στη βασική τους στρατηγική τους ανθρώπους με αναπηρία και να επιδιώξουν την ουσιαστική τους ένταξη στην παραγωγική διαδικασία. Όπως όλες οι πρωτοβουλίες μας για την Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας, η στήριξη του Γιώργου Μουχθή εναρμονίζεται πλήρως με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., και συγκεκριμένα με τους στόχους 3, Καλή Υγεία & Ευημερία, και 10, Λιγότερες Ανισότητες.