Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Αγκάθι οι υψηλές τιμές – Εν αναμονή της επιδότησης

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Αγκάθι οι υψηλές τιμές – Εν αναμονή της επιδότησης
Δευτέρα, 06/03/2023 - 06:33

Όπως αναφέρουν επαγγελματίες της αγοράς τον τελευταίο χρόνο έχουν ανέβει οι τιμές των υλικών των ηλιακών θερμοσιφώνων κατά 20-25%

Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει το πρόγραμμα επιδότησης των ηλιακών θερμοσιφώνων. Φορέας υλοποίησης και ελέγχου των δράσεων του έργου είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, του Τομέα Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με σχετική τροπολογία προβλέπονται οι αρμοδιότητες του Φορέα υλοποίησης, τα καθήκοντα και οι όροι υλοποίησης των δράσεων, καθώς και κάθε άλλο ειδικό θέμα σχετικό ανάληψη, εκπλήρωση και εποπτεία άσκησης των καθηκόντων που απορρέουν από αυτήν.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσιφώνων. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες της αγοράς τον τελευταίο χρόνο έχουν ανέβει οι τιμές των υλικών των ηλιακών θερμοσιφώνων κατά 20-25%, γεγονός που έχει όπως είναι αντιληπτό οδηγήσει σε αύξηση στις τελικές τιμές. Για μια 4μελή οικογένεια τα 160 λίτρα σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα είναι μια σωστή επιλογή. Επιπλέον, οι τιμές και η απόδοση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα διαφέρουν ανάλογα με το υλικό που είναι κατασκευασμένος. Αν είναι γαλβανιζέ, ανοξείδωτος ή χάλκινος.