Ανακοίνωση της ΡΑΕ για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ

Ανακοίνωση της ΡΑΕ για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ
Δευτέρα, 20/02/2023 - 10:08

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με βαθύτατη θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο Μωυσή Ελισάφ, Δήμαρχο Ιωαννιτών.

Ο Μωυσής Ελισάφ με την πορεία της ζωής του ως γιατρός, πανεπιστημιακός δάσκαλος, Δήμαρχος αλλά και ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, ανέδειξε τις έννοιες της προσφοράς, της αφοσίωσης και της αλληλεγγύης στους χώρους της επιστήμης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας με την αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων.

Ως Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είχαμε την εξαιρετική τιμή να τον έχουμε ομιλητή σε Εσπερίδα μας με θέμα τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις που διοργανώσαμε στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετέπειτα είχαμε τη μεγάλη τιμή να συνδιοργανώσουμε με τον Δήμο Ιωαννιτών την «Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας» στα Γιάννενα, όπου ήταν και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση στις 18 Νοεμβρίου 2022.

Ο Μωυσής Ελισάφ αφιέρωσε όλη του τη ζωή και αγωνίστηκε έως την τελευταία στιγμή για τη λατρεμένη του πόλη, τα Γιάννενα, προσεγγίζοντας με πάθος και φροντίδα τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Ηπείρου. Ήταν ταυτόχρονα Δήμαρχος και απλός υπάλληλος, σήκωνε τα μανίκια και εργαζόταν άοκνα ατέλειωτες ώρες, τόσο με τα μικρά, όσο και με τα μεγάλα προβλήματα, δίνοντας στο καθένα το απαιτούμενο ειδικό βάρος. Αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους πολίτες των Ιωαννίνων και τον αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής.