Ηλιακοί θερμοσίφωνες - Μόνωση στις σωληνώσεις: Οι κινήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας

Ηλιακοί θερμοσίφωνες - Μόνωση στις σωληνώσεις: Οι κινήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας
Τετάρτη, 28/12/2022 - 06:53

Σε ό,τι αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες πολύ σημαντική κρίνεται η συντήρηση του ανά τρία χρόνια.

Το σκέλος της μόνωσης στα σπίτια είναι πολύ σημαντικό σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση, καθώς η θερμική απώλεια που μπορεί να υπάρξει εξαιτίας των παλιών σωληνώσεων είναι μεγάλη. Αυτό επισημαίνουν πηγές της αγοράς μιλώντας στο iEnergeia.gr υπογραμμίζοντας πως εάν ένας πολίτης θέλει να έχει κέρδος στην τσέπη του θα πρέπει να έχει στο μυαλό του πρώτα τη μόνωση του σπιτιού. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά δεν μπορεί να βάλει ένα λέβητα φυσικού αερίου, αλλά ταυτόχρονα να έχει παλιά κουφώματα στο σπίτι. Αναλυτές επισημαίνουν πως τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουν τόσο βαρύτητα οι τιμές των καυσίμων. Δηλαδή του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά η αποδοτικότητα των υλικών και των μέσων θέρμανσης.

Τους τελευταίες μήνες παρατηρείται αύξηση στην εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τις αντλίες θερμότητας. Σε ό,τι αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες όπως επισημαίνουν άνθρωποι με εξειδίκευση στο αντικείμενο πολύ σημαντική κρίνεται η συντήρηση του ανά τρία χρόνια. Συντήρηση χρειάζονται οι βαλβίδες ασφαλείας, ο θερμοστάτης, το εσωτερικό δοχείο, με τη διαδικασία της συντήρησης να κρατά περίπου δύο ώρες. Το κόστος της συντήρησης ανέρχεται περίπου στα 120 ευρώ. Σε σχέση με την αγορά ενός ηλιακού άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν πως η τιμή εξαρτάται από την αντοχή των υλικών κατασκευής του και φυσικά από τις ανάγκες που έχει ένα σπίτι.

Την ίδια ώρα, τα έργα φυσικού αερίου έχουν «παγώσει» εξαιτίας των τιμών. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς αρκετοί πολίτες που ήταν πάρα πολύ κοντά στο να κάνουν την κίνηση να εγκαταστήσουν λέβητα φυσικού αερίου σταμάτησαν τελευταία στιγμή, ενώ όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η μείωση στον κύκλο των εργασιών αγγίζει και το 60%.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/02/2023 - 14:02