ΡΑΕ: Πρόσκληση για εγγραφή στον κατάλογο Διαιτητών

ΡΑΕ: Πρόσκληση για εγγραφή στον κατάλογο Διαιτητών
Τρίτη, 25/10/2022 - 10:10

Οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή τους στον κατάλογο Διαιτητών οφείλουν ναυποβάλλουνσχετική αίτηση στο πρωτόκολλο της Αρχής, το αργότερο μέχρι την 25η.11.2022 και ώρα 15:00,συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και φάκελο από τον οποίον αποδεικνύεται η εμπειρία και οι εξειδικευμένες γνώσεις του ενδιαφερομένου στις διαφορές που υπάγονται στη διαιτησία της ΡΑΕ.

Ενδεικτικά ο φάκελος μπορεί να περιλαμβάνει συγγράμματα, δικηγορικές παραστάσεις, αντίγραφα κατατεθειμένων δικογράφων, γνωμοδοτήσεις νομοπαρασκευαστικό έργο. Θα ληφθεί επιπλέον υπόψη η συμμετοχή σε συναφείς διαδικασίες συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών, προγενέστερη συμμετοχή σε συναφείς διαδικασίες συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών ή προγενέστερη συμμετοχή σε διαιτησία καθώς και η σχετική επαγγελματική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης επισημαίνεται ότι, όσοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο διαιτητών που εκδόθηκε με την υπ’ αριθμ. 90/09.10.2020 απόφαση του Προέδρου της ΡΑΕ, οφείλουν, εφόσον ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, που θα συνοδεύεται μόνο με τα στοιχεία που χρήζουν επικαιροποίησης σε σχέση με την αίτηση που είχαν υποβάλει αρχικώς, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεται κατωτέρω.

Οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με την παράγραφο 5 του Παραρτήματος 1 του Κανονισμού Διαιτησίας με την αίτηση, συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι ανίκανοι ή περιορισμένα ικανοί για δικαιοπραξία και ότι δεν έχουν στερηθεί την άσκηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων

Η παρούσα ανακοίνωση δεν αποτελεί τμήμα οιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά αυτής δεν χωρούν ενστάσεις. Κατά τη διαπίστωση της πλήρωσης των κατά νόμο ως άνω προϋποθέσεων, δεν λαμβάνει χώρα ατομική ή συγκριτική αξιολόγηση των φυσικών προσώπων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Η ΡΑΕ δύναται να ανακαλέσει ή ακυρώσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος, οποτεδήποτε, κατά τη δική της κρίση.

Τελευταία τροποποίηση στις 25/10/2022 - 10:15