Ο στρατηγικός σχεδιασμός και η νέα τροχιά ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής

Ο στρατηγικός σχεδιασμός και η νέα τροχιά ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής
Τρίτη, 01/08/2023 - 09:28

Συνέντευξη τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΑ Αττικής, κ. Μπακούρα Λεωνίδα

Την νέα τροχιά ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού του μετόχου της εταιρείας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Μπακούρας. Αναφέρθηκε εκτενώς, στην πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου, και την περαιτέρω διείσδυση του στην Περιφέρεια Αττικής, με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου να καταδεικνύουν τον αλματώδη ρυθμό ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ζήτηματης αναδόμησης της εταιρείας, και της ένταξης της σε μία συνεχή τροχιά ανάπτυξης, όπου αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της Italgas, ενός από τους κορυφαίους διαχειριστές δικτύων διανομής στην Ευρώπη, θα συνεισφέρει στην επίτευξη στόχων που συνδέονται με την αξιόπιστη, ασφαλή και βιώσιμη ανάπτυξη των υποδομών της.

Υπό το πρίσμα της ανασυγκρότησης, ο κ. Μπακούρας, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας για την τήρηση ενός άρτιου προγραμματισμού λέγοντας χαρακτηριστικά «σχεδιάζουμε την εκτέλεση των έργων με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, τηρώντας υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας, επί τη βάσει τεχνικοοικομικών κριτηρίων, τα οποία μας επιτρέπουν σήμερα να μιλάμε στην ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για ανοδικές τάσεις με την αύξηση τόσο του αριθμού των νέων συνδέσεων όσο και των διανεμώμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου, που καθιστούν τα δίκτυα μας αποδοτικά. Έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια,σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της Italgas, υιοθετήσαμε την υψηλά προηγμένη τεχνολογία Picarro, για την προληπτική ανίχνευση διαρροών που εξυπηρετεί διττό σκοπό, εστιάζοντας τόσο στην πρόληψη όσο και στην μείωση των εκπομπών μεθανίου (CH4).

Συνεχίζοντας επεσήμανε «Με γνώμονα τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό και νομο- κανοστικό πλαίσιο, αναγνωρίζουμε ως βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της εταιρείας μας, τους ανθρώπους μας, τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους τελικούς καταναλωτές, την οικοδόμησησχέσεων εμπιστοσύνης με σταθερά βήματα, που συντελείται ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η δέσμευση μας για τη ταχεία σύνδεση των καταναλωτών εντός των 30 ημερών, ο συντονισμός με τις δημοτικές αρχές, η υλοποίηση επενδύσεων κατά το πρώτο εξάμηνο που ξεπερνούν συνολικά τις επενδύσεις του 2022, η θέση σε εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών για τους καταναλωτές, σε συνδυασμό με την μετάβαση στον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό και τη σταδιακή ενσωμάτωση ανανεώσιμων αερίων είναι μόνον η αρχή, για τη δημιουργία βιώσιμης αξίας για το μέτοχο και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».