Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας σχολιάζει το άρθρο 146 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας σχολιάζει το άρθρο 146 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ
Παρασκευή, 10/03/2023 - 14:45

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο άρθρο 146 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ σχετικά με τις εργασίες σχέσεις στην ΔΕΠΑ Εμπορίας, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πριν ακόμα συνέλθει η κοινωνία από το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση επιμένει στον λάθος δρόμο που επέλεξε όσον αφορά το ξεπούλημα των κρίσιμων υποδομών της Χώρας.

Στο απαράδεκτο ν/σ που επιχειρεί να περάσει προωθώντας την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, του νερού, συμπεριέλαβε εμβόλιμο άρθρο (146), με το οποίο επιχειρεί να υποβαθμίσει περεταίρω τις εργασιακές σχέσεις στην ΔΕΠΑ εμπορίας, υποθηκεύοντας το εργασιακό μέλλον, αλλά και δημιουργώντας συνθήκες αναξιοκρατίας και εργασιακού εκβιασμού.

Σύμφωνα με το αρ.146, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

Πρόσληψη από την ΔΕΠΑ εμπορίας και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, διευθυντικών στελεχών με «δημόσια προκήρυξη» από τον διευθύνοντα σύμβουλο, χωρίς να ισχύει για αυτούς το πλαφόν των αμοιβών του Δημοσίου τομέα, σε αντίθεση με το υπάρχον τακτικό προσωπικό.

Πρόσληψη εργαζομένων με ορισμένου χρόνου σχέση εργασίας (8μηνα), με το πρόσχημα της κάλυψης εκτάκτων εποχικών αναγκών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την στιγμή που ήδη υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους εδώ και δεκαετίες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω εργολάβων, καλύπτοντας ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες, την στιγμή που υπάρχουν αποδεδειγμένα, ικανότατα στελέχη που μπορούν να καλύψουν τις διευθυντικές ανάγκες, ποιος ο σκοπός αυτής της ρύθμισης;;;;

Καταγγέλλουμε την μεθόδευση αυτή ως απαράδεκτη, που μοναδικό στόχο έχει να πλήξει τους εργαζόμενους, ανοίγοντας την πόρτα για ρουσφέτια, κλίμα εκβιασμών και αναξιοκρατίας.

Απαιτούμε:

  • Tην άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου
  • Tην άμεση πρόσληψη από την ΔΕΠΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλων των εργαζομένων που καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες μέσω εργολάβων.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου στα ΣΑΛΦΑ ώστε να διασφαλιστεί με αυτόν τον τρόπο η ασφαλής λειτουργία τους.
  • Αποκατάσταση της ΣΣΕ της ΔΕΠΑ με επαναφορά όλων των ρυθμίσεων όπως ίσχυαν προ μνημονίων.