Τιμή βενζίνης: Τα δύσκολα παραμένουν μπροστά μας – Έρχεται δύσκολος χειμώνας

Τιμή βενζίνης: Τα δύσκολα παραμένουν μπροστά μας – Έρχεται δύσκολος χειμώνας
Τετάρτη, 17/08/2022 - 06:30

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν για την εξέλιξη των τιμών στη χώρα μας οι πρατηριούχοι, με φόντο φυσικά τις υψηλές τιμές στην ενέργεια που καταγράφονται συνολικά στην Ε.Ε.

Παρότι παρατηρήθηκε μια υποχώρηση στις υψηλές τιμές -τις οποίες είχαμε συνηθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα- η τιμή της αμόλυβδης καταγράφει και πάλι άνοδο από χθες. Η μέση τιμή έτσι από τα 2,40 του προηγούμενου διαστήματος έφτασε στην Αττική και κάτω από το 2 ευρώ, ενώ με βάση τα χθεσινά στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης έφτασε τα 2,003 ευρώ ανά λίτρο. Στη νησιωτική χώρα παραμένουν οι τιμές στα «ύψη», με το νομό Κυκλάδων να έχει την υψηλότερη στα 2,320 ευρώ.

Πρατηριούχοι εκτιμούν πως θα δούμε και άλλες μειώσεις στην αμόλυβδη το επόμενο διάστημα οι οποίες θα βοηθήσουν όπως αναφέρουν τους καταναλωτές. Παρατηρούν βέβαια πως σε αντίθεση με την τιμή του αργού πετρελαίου η τιμή του διυλησμένου ανεβαίνει.

Ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πολύ δύσκολο όπως τον χαρακτηρίζει χειμώνα κρούει ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο iEnergeia.gr. «Στρέψανε τον κόσμο στο φυσικό αέριο με διάφορα βοηθήματα και το αποτέλεσμα είναι το φυσικό αέριο να έχει τώρα εκτιναχθεί και να μην γνωρίζουμε αν θα υπάρχει επάρκεια», επισημαίνει και προσθέτει πως οι «Έλληνες καταναλωτές ξήλωσαν τους καυστήρες, ενώ θα μπορούσαν να τους διατηρήσουν».

Εκτιμά ακόμα πως μπροστά στην άνοδο των τιμών πολλά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να καίνε ξύλα με βερνίκια στα τζάκια τους για τη θέρμανση των σπιτιών. «Φοβάμαι ότι πολλές οικογένειες θα μπουν στο κάδρο της φτώχειας το επόμενο διάστημα» προσθέτει.