Αύριο η 6η Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας – Ουκρανίας

Αύριο η 6η Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας – Ουκρανίας
Τετάρτη, 14/02/2024 - 15:18

Μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα της Ομάδας Εργασίας περιλαμβάνονται η διμερής οικονομική και εμπορική συνεργασία και επενδύσεις, η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και δη των διαδρόμων σιτηρών, του περιβάλλοντος, της υγείας.

Αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Μικτή Διυπουργική Ομάδα Εργασίας Ελλάδας – Ουκρανίας για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη και τον Υπουργό Επικρατείας της Ουκρανίας Oleh Nemchinov.

Πρόκειται για την 6η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, η οποία πραγματοποιείται την ίδια ημέρα με το Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB).

Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη από τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς επίσης και στελέχη από την Enterprise Greece και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος και η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Μετά τη λήξη των εργασιών, θα υπογραφεί σχετικό Πρωτόκολλο καθώς και Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου οργανισμού επενδύσεων και προώθησης εμπορίου της Ουκρανίας Ukraineinvest.