Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τρίτη, 13/02/2024 - 12:03

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.) και της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.

Εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Β.Υ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Β.Υ. και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων ΒΕΑ, κ. Χρήστος Λούσης, ο Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Ε.Β.Υ., κ. Εμμανουήλ Σηφάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΥΑΠΠ και Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Β.Υ., κ. Ιωάννης Παγκράτης και από τη Διοικητική Υποστήριξη η κ. Ζωή Τούντα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτριος Βαργιάμης και το Επιστημονικό Στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Αντώνης Αγγελάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ διατυπώθηκαν και κατατέθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα εκ μέρους της Ομοσπονδίας αναφορικά με τη σημασία της ασφάλειας και της πιστοποίησης των εγκαταστάσεων, το ρόλο των υαλοπινάκων στις κατασκευαστικές δραστηριότητες καθώς και τη σημασία των σχετικών υλικών, προϊόντων και συστημάτων στις στρατηγικές και τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Συμφωνήθηκε επίσης η διαμόρφωση μιας απευθείας συνεργασίας, με σκοπό την κατάθεση εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Β.Υ. συγκεκριμένων προτάσεων αναβάθμισης του ρόλου των υλικών και προϊόντων υαλοπινάκων στα σχετικά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης.