Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ με την Υπουργό Ενέργειας του Βελγίου T. Van der Straeten

Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ με την Υπουργό Ενέργειας του Βελγίου T. Van der Straeten
Πέμπτη, 02/11/2023 - 08:14

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου,είχαν συνάντηση σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, το μεσημέρι, με τηνΥπουργό Ενέργειας του Βελγίου, κυρία TinneVan der Straeten.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, η κυρία Van der Straeten, τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η επερχόμενη Βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε η κυρίαVan der Straeten, το Βέλγιο θα στηρίξει την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε., την προάσπιση της ενεργειακής της ασφάλειας ενόψει μελλοντικών ενεργειακών κρίσεων, την προώθηση της αιολικής ενέργειας και την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού ενεργειακού δικτύου, μέσω συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

Οκ. Σκυλακάκηςσυμφώνησε με τις προτεραιότητες της Βελγικής Προεδρίας, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στο εσωτερικό της Ε.Ε., καθώς και διεθνών, ενεργειακών διασυνδέσεων, η ενεργοποίηση των οποίων θα επεκτείνει την αγορά ενέργειας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα βελτιώσει την ασφάλεια του εφοδιασμού της.

Παράλληλα,ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι στηρίζει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, ώστε αυτά να τεθούν σε λειτουργία τα προσεχή έτη.

Τέλος, οι δύοΥπουργοίδεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία κατά το εξάμηνο της Βελγικής Προεδρίας, αλλά και για την προώθηση των διμερών σχέσεων.