Γιώργος Αρβανιτίδης: Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση με πρωταγωνιστές τους πολίτες

Γιώργος Αρβανιτίδης: Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση με πρωταγωνιστές τους πολίτες
Πέμπτη, 18/05/2023 - 13:45

Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Επικεφαλής Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές και τις αβάσιμες προεκλογικές υποσχέσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να οδηγούν τους πολίτες σε επιφυλακτικότητα και προβληματισμό, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο σοβαρό πρόγραμμά του και στο τί πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική οικονομία, ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες και θα δημιουργήσει τις συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης στην οικονομία δίνοντας ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες και ειδικά τις νέες γενιές.

Το όραμα για μια ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη με αλληλεγγύη τόσο εντός της Ε.Ε. όσο κι εντός της Ελλάδας παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, όπως προτείνει και το Κίνημα Αλλαγής.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για μια ενεργειακή δημοκρατία με ισότιμες και δίκαιες ευκαιρίες για όλους. Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε την «πράσινη» ενεργειακή ανεξαρτησία. Μια σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην κρίση και μια προοδευτική ενεργειακή πολιτική με κοινωνικό πρόσωπο.

Στόχος μας παραμένει ο σχεδιασμός και η αποτελεσματική υλοποίηση μιας Πράσινης και Δίκαιης Μετάβασης με πρωταγωνιστές τους πολίτες.