Κυρ. Μητσοτάκη: Ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας

Κυρ. Μητσοτάκη: Ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας
Τετάρτη, 05/04/2023 - 13:13

Η εταιρεία εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη μεγαλύτερη και ταχύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη, με δυναμικότητα περί τις 81.000 φιάλες μισού λίτρου ανά ώρα, ενημερώθηκε για τη λειτουργία της εταιρείας από τον ιδιοκτήτη Νίκο Χήτο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθώ μία δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική επιχείρηση. Εδώ θα έλεγα ότι χτυπάει η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδος και χαιρόμαστε πραγματικά όταν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούριες αγορές.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, δεν το γνωρίζουν πολλοί, ότι εδώ στην καρδιά της Ηπείρου λειτουργεί η μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη -όχι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Και θέλω να μεταφέρω και από εδώ τη διαρκή στήριξη την οποία θα παρέχει η ελληνική πολιτεία σε όλες τις δυναμικές επιχειρήσεις που μεγαλώνοντας τη δραστηριότητά τους προσφέρουν και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι να έχετε ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής

«Έχετε δίκιο να λέτε ότι οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι αφενός να έχετε ένα ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής. Εσείς ήδη το κάνετε, προσθέτοντας ανακυκλούμενο υλικό στις συσκευασίες σας, αλλά τοποθετώντας και φωτοβολταϊκά στις στέγες σας έτσι ώστε να έχετε όχι απλά πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, αλλά και πιο φθηνή ενέργεια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας και τέτοιες πρωτοβουλίες εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τέλος, να πω και μια κουβέντα για τη συγχώνευση την οποία δρομολογείτε. Όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε δώσει μία σειρά από φορολογικά και άλλα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Είναι σημαντικό το μέγεθος, είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας που σήμερα υποδεχόμαστε τον Πρωθυπουργό της χώρας στις εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσει τη δύναμή μας που είναι οι άνθρωποί μας πρώτα απ’ όλα, να παρακολουθήσει τις εγκαταστάσεις μας, να δει τη μεγαλύτερη γραμμή στην Ευρώπη που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι», ανέφερε καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό ο Ν. Χήτος.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες Νίκος και Άλκης Χήτος, ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Σώτος και ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Πρέντζας.

mitsotakiskyr1.jpg