Χ. Μαμουλάκης: Αποκλεισμός μικρομεσαίων ξενοδοχείων από το πρόγραμμα για τον πράσινο μετασχηματισμό

Χ. Μαμουλάκης: Αποκλεισμός μικρομεσαίων ξενοδοχείων από το πρόγραμμα για τον πράσινο μετασχηματισμό
Παρασκευή, 24/03/2023 - 08:53

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξη & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη

Με αφορμή τον αιφνιδιαστικό αποκλεισμό όλων των ξενοδοχείων κάτω των 3 αστέρων από τη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που στερεί τη δυνατότητα από εκατοντάδες μικρές και μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, αυτές που αποτελούν κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της εθνικής μας οικονομίας, να προχωρήσουν στον «πράσινο» μετασχηματισμό τους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεροληπτεί απροκάλυπτα υπέρ των λίγων και ισχυρών, εις βάρος των πολλών και μικρών. Η δε απόφαση αλλαγής των όρων λίγες μόλις μέρες μετά την δημοσιοποίηση του προγράμματος, αποδεικνύει τον κυβερνητικό πανικό.

Βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι ότι ο πράσινος μετασχηματισμός της Ελληνικής οικονομίας και του Ελληνικού τουρισμού, πρέπει να είναι συμπεριληπτικός. Να αγκαλιάζει το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου. Αυτό, αποτελεί και βασική προτεραιότητά μας.».