42 εκατ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την θέρμανση των σχολείων

42 εκατ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την θέρμανση των σχολείων
Τετάρτη, 25/01/2023 - 10:30

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: Το είπαμε, το κάναμε! 42 εκατ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την θέρμανση των παιδιών μας και την κάλυψη λοιπών λειτουργικών δαπανών των σχολείων

Στην Α΄ κατανομή ύψους42 εκατ. ευρώαπό τουςΚεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους(Κ.Α.Π.), για το έτος 2023, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του αρμόδιουΑναπληρωτή Υπουργού, Στέλιου Πέτσα, με σκοπό τηνθέρμανση των παιδιών μαςκαι τηνκάλυψη λοιπών λειτουργικών δαπανώντων σχολείων.

«Ό, τι είπαμε, το κάναμε. Κατανέμουμε σήμερα 42 εκατ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και τη θέρμανση των σχολείων. Η χρηματοδότηση αυτή είναιαυξημένη κατά 14 εκατ. ευρώκαι ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε να ενισχύσουμε με πρόσθετους πόρους την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο αυξημένο ενεργειακό κόστος και αυτόν τον χειμώνα. Στεκόμαστεδίπλα στις ανάγκες των παιδιών μαςκαι στην Αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για όσο χρειαστεί»,δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τα ποσά ανά Δήμο