Σκρέκας: 148 χιλιάδες νέοι δικαιούχοι στο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Σκρέκας: 148 χιλιάδες νέοι δικαιούχοι στο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»
Eurokinissi
Παρασκευή, 16/12/2022 - 18:55

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την ένταξη 148.325 νέων ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων.

Όπως είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η εξαιρετικά επιτυχημένη δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών επεκτείνεται με τη διάθεση επιπλέον 136,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», σχεδόν διπλασιάζεται, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεπείς στη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εντάσσουμε επιπλέον 148 χιλ. δικαιούχους στη μεγαλύτερη δράση αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών στη χώρα. Συνολικά, πάνω από 380 χιλ. νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή», διπλασιάζουμε σχεδόν τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που αγγίζει σήμερα, τα 287 εκατ. ευρώ».