Οικονόμου: Στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός fuel pass 3 και νέα μέτρα στήριξης

Οικονόμου: Στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός fuel pass 3 και νέα μέτρα στήριξης
Πέμπτη, 04/08/2022 - 19:54

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες, ο Πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θ’ ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην ερώτηση για το εάν θα έρθουν νέα μέτρα στήριξης ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Πριν μπούμε στα νέα μέτρα στήριξης, να πούμε τα μέτρα στήριξης που ήδη τρέχουν. Είναι αυτά που βοηθούν τους πολίτες, έτσι ώστε να έχουν οι αυξήσεις στο ρεύμα το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα. Ήδη, με τον νέο τρόπο τιμολόγησης, που στην ουσία εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, οι πολίτες θα δουν μειωμένες αυξήσεις κατά 90% στα νοικοκυριά, σε ορισμένες περιπτώσεις και κατά 100% και σε επιχειρήσεις και αγροτικά τιμολόγια από 70% έως 80%. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα. Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση τρέχει το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος πρόγραμμα υποστήριξης της κοινωνίας, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το Fuel Pass 1, την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι καταγραφές στην πλατφόρμα του Fuel Pass 2 και θα αρχίσει η καταβολή χρημάτων στους δικαιούχους και σε αυτό. Έχουμε αποδείξει ότι όσο διαρκεί η κρίση, πάντοτε αξιοποιώντας κάθε νέα δυνατότητα που δημιουργείται στην οικονομία μας, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε, οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη, μετατρέπεται αυτόματα σε κοινωνικό μέρισμα, για να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας, που βιώνουν οι πολίτες σε όλο το εύρος του οικονομικού τους βίου. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες, ο Πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θ’ ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα, πολύ ουσιαστικά, με σώφρονες κινήσεις, κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις, που έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στον οικονομικό τους βίο με τις οποίες είναι αντιμέτωπες και η ελληνική, αλλά και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες.