Τσούνης: Έρχονται κι άλλες αμερικανικές επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια

Τσούνης: Έρχονται κι άλλες αμερικανικές επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια
Eurokinissi
Τρίτη, 21/06/2022 - 19:05

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα στην «πράσινη» ενέργεια, σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσούνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» η ενέργεια είναι ένας από τους τομείς οπού αναμένεται ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Τσούνης, αναμένεται πως κι άλλες μεγάλες εταιρείες από τις ΗΠΑ θα ακολουθήσουν το δρόμο των 547 Energy, Oracle και Tesla, με το ενδιαφέρον να αφορά ιδιαίτερα τους τομείς της “πράσινης” ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας που αναμένεται να ανθίσουν τα προσεχή χρόνια στη χώρα μας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και στη συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ για τη διασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Τσούνης εξήρε τη σημασία και τις προοπτικές του IGB, της Αλεξανδρούπολης, της διασύνδεσης με τη Β. Μακεδονία, του Euroasia Interconnector και της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο.