Σε άμεση αναδιάρθρωση ΕΣΠΑ και ΠΔΕ προχωράει η κυβέρνηση

Σε άμεση αναδιάρθρωση ΕΣΠΑ και ΠΔΕ προχωράει η κυβέρνηση
Πέμπτη, 09/04/2020 - 23:24

Με ταχύτατες κινήσεις από την πλευρά του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γιάννη Τσακίρη, επισπεύδει η κυβέρνηση τη ριζική αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως προκύπτει από σχετικό δημοσίευμα του airetos.gr.

Ο κ. Τσακίρης έδωσε μόλις τριήμερη προθεσμία, που λήγει αύριο 10 Απριλίου 2020, σε όλες τις διαχειριστικές αρχές της χώρας να κοινοποιήσουν κατάλογο με εκτελούμενα έργα (συμβασιοποιημένα), ενώ από το ίδιο έγγραφο προκύπτει ότι για όλα τα υπόλοιπα έργα που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί θα υπάρξει επανέλεγχος εκ του μηδενός. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς αναδιατάσσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία της χώρας ώστε να προσαρμοστούν στο νέο τοπίο που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Έκδηλη είναι η ανησυχία στους φορείς υλοποίησης των ενταγμένων σήμερα έργων και ιδίως στους ΟΤΑ πολλά έργα των οποίων παρουσιάζουν συστηματικά καθυστερήσεις στην υλοποίηση τους και ιδίως κατά τη διαδικασία συμβασιοποίησής τους.

Αποδέκτης της ανωτέρω επιστολής του αρμοδίου υφυπουργού υπήρξε και το ΥΜΠΕΡΑΑ που χρηματοδοτεί έργα στον τομέα του περιβάλλοντος, των απορριμμάτων και της ενέργειας και όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τον τρόπο εφαρμογής της συγκεκριμένης διαδικασίας και τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει σε σχεδιαζόμενα έργα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο