Σε Πελοπόννησο και Θράκη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος

Σε Πελοπόννησο και Θράκη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος
Παρασκευή, 13/09/2019 - 15:30

Σειρά επαφών με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε χθες και σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλης Γραφάκος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γραφάκος επισκέφθηκε χθες την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αιγίου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το μείζον πρόβλημα των αστικών αποβλήτων της περιοχής και δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες από τις τοπικές αρχές.

Την ίδια μέρα, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε στην Καλαμάτα τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου όπου σε συνάντηση με την Εκτελεστική επιτροπή του Φορέα δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημιουργία έντεκα Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε όλη την Πελοπόννησο, που θα βοηθήσουν την εύρυθμη λειτουργία των τριών Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σήμερα ο κ. Γραφάκος επισκέφθηκε την ακριτική Ορεστιάδα όπου σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, υπογράφηκε η σύμβαση για τη σύνταξη μελετών για την δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Βόρειο Έβρο. Με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας σηματοδότησε την στήριξη του Υπουργείου στην ακριτική Θράκη, δήλωσε ότι η Πολιτική Ηγεσία θα είναι δίπλα στις προσπάθειές τους και συνεχάρη τους αρμόδιους φορείς για την δουλειά και το έργο τους στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.