ΥΠΕΝ: Σίτιση ελαφιών σε περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν από την πυρκαγιά

ΥΠΕΝ: Σίτιση ελαφιών σε περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Πέμπτη, 07/09/2023 - 12:15

Ημερήσιο πρόγραμμα σίτισης των ελαφιών (πλατωνιών – Dama dama), που τα ενδιαιτήματά τους καταστράφηκαν από τη δασική πυρκαγιά της 18ης Ιουλίου 2023, ξεκίνησε η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Έχουν μοιραστεί, μέχρι σήμερα, περί τις 400 μπάλες τριφύλλι και βίκος και τοποθετήθηκαν δοχεία για την ταυτόχρονη χορήγηση νερού σε 45 διαφορετικές θέσεις, εντός και εκτός των καμένων περιοχών, όπου είχαν καταφύγει, αρχικά, τα πλατώνια.

Στη δράση της υπηρεσίας συνδράμει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου, στις εγκαταστάσεις του οποίου φυλάσσονται οι ζωοτροφές, που είναι χορηγίες ιδιωτών, εθελοντικών ομάδων και Συλλόγων. Επίσης, βοηθούν στη μεταφορά και τη διανομή της τροφής και του νερού αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Σημειώνεται πως προσφάτως, η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου επιχο​ρηγήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το ποσό των 10.000 ευρώ, για αγορά ζωοτροφών, που θα εξακολουθήσει να τις διανέμει, καθημερινά, μέχρι τις πρώτες βροχές και την αποκατάσταση της ποώδους βλάστησης στις καμένες περιοχές.