Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Πρωτοβουλίες αναδάσωσης θα αναλάβει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Πρωτοβουλίες αναδάσωσης θα αναλάβει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Τρίτη, 05/09/2023 - 07:57

Οι φυσικές καταστροφές έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας, καθώς πολλές επιχειρήσεις καταστρέφονται και ταυτόχρονα πλήττεται ο τουρισμός.

Πρωτοβουλίες αναδάσωσης θα αναλάβει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας τόσο για τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών στη χώρα μας όσο και για τα κρίσιμα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι οι φυσικές καταστροφές έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας, καθώς πολλές επιχειρήσεις καταστρέφονται και ταυτόχρονα πλήττεται ο τουρισμός.

“Δεν μπορεί επί τόσα χρόνια να γινόμαστε μάρτυρες τόσο μεγάλων καταστροφών και να μην εφαρμόζονται τα αναγκαία μέτρα. Είναι παράλογο ενώ υπάρχουν χρήματα στο Ταμείο Ανάκαμψης να μην αξιοποιούνται για υποδομές. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση για το θέμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημαντική είναι δε όπως εξήγησε η αυστηροποίηση των ποινών, ώστε να μειωθούν τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές που βλάπτουν το περιβάλλον μας.

“Να κηρυχθούν όλες οι περιοχές που έχουν πληγεί αναδασωτέες. Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα πάρουμε πρωτοβουλίες αναδάσωσης και θα αναδείξουμε το θέμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Ο ίδιος στάθηκε ακόμη στα πολλαπλά προβλήματα που απασχολούν καταναλωτές και επιχειρηματίες λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του επιμελητηρίου για μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα, εξηγώντας ότι αυτά τα μέτρα έχουν ήδη εφαρμοστεί σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.

“Όταν σήμερα ο μέσος Έλληνας χρειάζεται το 50% του εισοδήματός του για να αγοράσει τα είδη πρώτης ανάγκης, δεν λύνεις το πρόβλημα με επιδόματα”, σημείωσε.